gastro postao
Slasna palačinka koja se priprema u pećnici, a vole je i stari i mladi.
Pripremite slanu nizozemsku palačinku koju zatim možete puniti nadjevom po želji. Mi vam donosimo recept za onu s rajčicom, lukom i feta sirom, a vi ga možete dopuniti po vlastitoj želji. Pahuljasta palačinka koja se topi u ustima s pravim će nadjevom biti prava mala gozba u kojoj možete uživati za doručak, ručak ili večeru.
Priprema:
- 1 šalica brašna
- 1 šalica mlijeka
- 4 jaja
- 1 žličica soli
- 3 žlice maslaca
- 50 g ribanog sira
- 5 cherry rajčica
- Feta ili neki drugi sir po želji
- 1 luk
- Peršin
Priprema:
- Mlijeko, brašno, jaja i sol dobro pomiješajte.
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- Na tavi otopite maslac pa njime premažite kalup.
- Smjesu stavite u kalup, pospite ribanim sirom i pecite oko 15 minuta.
- Za to vrijeme nasjeckajte rajčice, luk i peršin.
- Izvadite iz pećnice, dodajte rajčicu, luk, sir i druge dodatke po želji pa pecite još desetak minuta.
- Pospite peršinom i poslužite toplo.
Dobar tek!