gastro postao
Cheesecake od limuna za koji čak ne trebate ni paliti pećnicu idealno je osvježenje za nadolazeće topline
Super jednostavan za napraviti, a neodoljivo osvježavajuć cheesecake od limuna postat će omiljena slastica vrućih dana. Klasik kojeg ćete željeti stalno pripremati oduševit će vas jednostavnošću. Podloga od keksiju umjesto biskvita te krema od limuna i sira predstavljaju savršenu kombinaciju ljetnog deserta.
Sastojci:
- 14 keksiju (Digestive, Petit Beurre, odaberite po izboru)
- korica i sok 3 limuna
- 300g kreme od limuna
- 500g ricotte
- 600g sirnog namaza poput Philadelphije ili ABC namaza
- 100g rastopljenog maslaca
- 1 žlica škrobnog brašna
- 75g smeđeg šećera
Priprema:
- Za podlogu pomiješajte usitnjene kekse i maslac. Utisnite u namašćenu posudu i ostavite u hladnjaku da se ohladi
- U međuvremenu pomiješajte škrobno brašno sa sokom jednog limuna. Dodajte kremu od limuna, koricu jednog limuna i 2 žlice šećera i kuhajte do vrenja miješajući. Ohladite 20 minuta
- Pomiješajte ricottu, krem sir, ostatak korice od limuna, sok i šećer dok smjesa ne postane glatka. Spojite sve s prethodno dobivenom smjesom i namažite preko podloge od keksiju. Ohladite na minimalno 4 sata ili preko noći da odmori.