06. lipnja 2016.

Slatko savršenstvo od limuna za koje ne trebate paliti pećnicu

Limun cheesecake
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Cheesecake od limuna za koji čak ne trebate ni paliti pećnicu idealno je osvježenje za nadolazeće topline

Super jednostavan za napraviti, a neodoljivo osvježavajuć cheesecake od limuna postat će omiljena slastica vrućih dana. Klasik kojeg ćete željeti stalno pripremati oduševit će vas jednostavnošću. Podloga od keksiju umjesto biskvita te krema od limuna i sira predstavljaju savršenu kombinaciju ljetnog deserta.

Sastojci:

  • 14 keksiju (Digestive, Petit Beurre, odaberite po izboru)
  • korica i sok 3 limuna
  • 300g kreme od limuna 
  • 500g ricotte
  • 600g sirnog namaza poput Philadelphije ili ABC namaza
  • 100g rastopljenog maslaca
  • 1 žlica škrobnog brašna
  • 75g smeđeg šećera

 

Priprema:

  1. Za podlogu pomiješajte usitnjene kekse i maslac. Utisnite u namašćenu posudu i ostavite u hladnjaku da se ohladi
  2. U međuvremenu pomiješajte škrobno brašno sa sokom jednog limuna. Dodajte kremu od limuna, koricu jednog limuna i 2 žlice šećera i kuhajte do vrenja miješajući. Ohladite 20 minuta
  3. Pomiješajte ricottu, krem sir, ostatak korice od limuna, sok i šećer dok smjesa ne postane glatka. Spojite sve s prethodno dobivenom smjesom i namažite preko podloge od keksiju. Ohladite na minimalno 4 sata ili preko noći da odmori.

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • lara4 19:51 06. Lipanj 2016.

    A krema od limuna? to vam je jasno da nema kod nas za kupiti. a kako se radi???