Recepti 14. lipnja 2016.

Sreća se krije u sladoled sendviču

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Nema ništa boljeg od dobrog sladoleda za vrijeme vrućeg dana, a kada taj sladoled upakirate između dva sočna biskvita, život postaje čarolija.

Fini sladoled od vanilije smješten između dva sočna čokoladna biskvita slobodno možemo nazvati rajem za nepce. Čokoladno vanilijasta rapsodija koja se topi u ustima nadohvat vam je ruke. Donosimo recept za sendvič sladoled.

Potrebno vam je:

  • Sladoled od vanilije
  • 100g maslaca
  • 1 šalica smeđeg šećera
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica soli
  • ½ šalice kakaa u prahu
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 2 šalice brašna
  • 2 žlice vode

Priprema:

  1. Sladoled stavite u kockastu kutiju ili tepsiju kako bi poprimio oblik i sendviči se lakše punili.
  2. Takvog ga smrznite.
  3. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
  4. U zdjeli izmiksajte maslac i šećer.
  5. Dodajte im prašak za pecivo, brašno, kakao u prahu, vodu i vaniliju.
  6. Miksajte dok se ne poveže. Tijesto bi trebalo biti mekano, ali ne i ljepljivo.
  7. Ako je potrebno, dodajte još malo vode.
  8. Prebacite ga na pobrašnjenu površinu, razvaljajte na centimentar debljine i režte na željene kvadratiće.
  9. Na svakom kvadratiću napravite rupice vilicom.
  10. Stavite ih u zamrzivač na 10 minuta i zatim ih pecite 7-8 minuta.
  11. Kada su gotovi, ohladite ih i stavite u zamrzivač.

Kada ih želite servirati, napunite ih sladoledom, ostavite ih u zamrzivaču još neko vrijeme kako se ne bi prebrzo otopili i poslužite. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.