25. lipnja 2016.

Super trik za ribanje mekih sireva

sir
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Naribajte mozzarelu ili kozji sir bez problema i ljepljivih prstiju.

Ribanje tvrdih sireva poput gaude ili podravca ne predstavlja nikakav problem, no kada u ruke dobijemo fini komad mozzarelle ili kozjeg sira instinktivno prestajemo razmišljati o ribanju jer nam se ono čini kao nemoguća misija.

Ribanje mekih sireva zbilja može biti prava gnjavaža. Raspadaju se pod prstima i lijepe za ribež kojeg je kasnije teško oprati, skliski su pa ispadaju iz rukeNo i za to postoji rješenje. Kada sljedeći puta pripremate domaću pizzu na koju želite naribati mozzarellu, stavite sir na pola sata u zamrzivač. On će postati čvršći, lakše ćete ga držati i najvažnije – naribati. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.