08. ožujka 2016.

Špageti s umakom - sve u jednom loncu!

tjestenina
foto: Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Recepti na bazi "sve u jednom loncu" u posljednje vrijeme postaju sve popularniji zbog jednostavne i kratke pripreme. Jeste li spremni doći do ukusnog obroka na "zaobilazan" način?

Konačno, možete skuhati tjesteninu i napraviti umak u isto vrijeme. Da bi stvar bila još bolja za ovo će vam trebati samo 10 minuta. Osim toga, isprljat ćete samo jednu dublju tavu.

Donosimo vam recept kako skuhati tjesetninu i umaku od rajčice u jednoj posudi. Ako mislite da nije moguće, pogledajte video i uvjerite se!

Što vam je sve potrebno?

  • 300 g špageta
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 4 šalice povrtnog temeljca
  • 240 g pelata
  • crveni luk narezan na listiće
  • 4 režnja češnjaka
  • 2 šalice narezanih gljiva
  • bosiljak
  • crvena papričica
  • origano
  • ribani parmezan
  • sol

Priprema je jednostavna. Sve sastojke posložite u duboku tavu ili lonac, poklopite, i kada zakipi, maknite poklopac te kuhajte još 10 minuta

Poslužite i pospite parmezanom.

Dobar tek!

One-pot pasta recipe
One-pot pasta recipe

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.