25. lipnja 2016.

Voćni okusi za zdrav doručak

vocni dorucak.jpg
gastro postao gastro.24sata.hr
Svježe voće idealan je odabir za doručak koji će vam osigurati energiju za cijeli dan.

Svježe voće možete jesti samo, ali i kombinirati ga sa žitaricama, tostom, obogatiti okuse jogurtom, medom ili orašastim plodovima, a bit će izvrsno i u kombinaciji sa svježim ili mekim sirevima nježnijih okusa. Ponuda voća na tržnicama sada je bogata i raznovrsna, pa vaš doručak svakog dana može donijeti novi izazov i iskustvo. Bobičasto voće zahvalna je pratnja za mliječno-orašasto sljubljivanje okusa, stoga smo za vas odabrali recept koji spaja svježi kravlji sir, sezonske maline i borovnice oplemenjene s malo meda i oraha. Za još laganiju varijantu, odaberite posni sir. Svježe voće možete konzumirati i u "tekućem" obliku - dobra pratnja svakom doručku i izvrsna nadopuna svakodnevnoj prehrani bit će i čaša voćnog soka.

Još savjeta i recepata za najukusniji i najzdraviji doručak potražite u brošuri koju možete preuzeti ovdje.

Svježi sir s bobičastim voćem

Sastojci:
1 šalica svježeg kravljeg sira (posnog)
Šaka malina
Šaka borovnica
1 žlica meda
Nasjeckani orasi (prema želji)
100% voćni sok
Priprema:

1. Stavite svježi kravlji sir u zdjelicu i lagano ga promiješajte vilicom.

2. Dodajte šaku borovnica i šaku malina (ili odgovarajuću količinu nekog drugog sezonskog voća).

3. Prelijte sve punom žlicom meda i dodajte sitno nasjeckane orahe pa nježno izmiješajte.

4. Uz doručak popijte čašu 100% voćnog soka.

Uživajte u zdravom i ukusnom jelu i doznajte zašto je doručak najvažniji obrok - ovdje.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.