gastro postao
Krumpir je sve samo ne dosadna namirnica. Može ga se pripremati na bezbroj načina. Evo samo jednog od njih!
Francuski krumpir smo malo podebljali s Kranjskom kobasicom i pretvorili ga iz priloga u glavno jelo.
Sastojci:
- 1 kg krumpira
- 50 g kranjskih kobasica
- 200 g luka
- 300 g mrkve
- 1 dl ulja
- sol
- sitno narezani peršin
Priprema:
- Očišćeni krumpir narezati se na tanke kriške.
- Na tanko narezati i luk, mrkvu i kranjske kobasice. Dodati malo ulja, soli te se sve dobro izmiješati.
- Narezane kobasice i povrće posložiti u namašćenu tepsiju.
- Zagrijati pećnicu te kobasice i povrće peći 50 minuta na 190°C. Kad krumpir omekša - jelo je gotovo.
- Po njemu posuti sitno narezani peršin.
Napomena: u ovu kombinaciju može ići svaka vrsta povrća, a po želji se može dodati i slatka crvena paprika.