06. listopada 2016.

Game of Chefs - Susret lidera kulinarstva

Game of chefs
foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Konceptualni gastronomski performans, “Game of Chefs” odnosno “Susret lidera kulinarstva”, zakazan je za petak 15. listopada i okupit će sedam renomiranih izvršnih chefova kuhinja iz regije u hotelu Regent Porto Montenegro.

Oltion Veshi iz Albanije, Nihad Mameledžija iz Bosne i Hercegovine, Ante Udovičić iz Hrvatske, Jure Tomić iz Slovenije i Filip Ćirić iz Srbije predstavnici su svojih gastro identiteta, a već proslavljeni šef kuhinje hotela Regent, Željko Knezović predstavljati će domaćina - Crnu Goru. Za slatku završnicu kao posebna gošća zadužena je Petra Jelenić – virtuoz renomirane zagrebačke slastičarnice “Mak na Konac” koja je potpuno revolucionirala slastičarstvo. 

Cilj događaja je profiliranje Balkana kao nedovoljno (pre)poznate gastronomske destinacije. Svaki od pomenutih chefova će kreirati po jedan slijed koji će reflektirati njihovu zemlju porijekla, a pomno odabrano vino iz iste regije će zaokružiti čin u okviru cjelokupne regionalne gastronomske simfonije od 7 slijedova.

Petra2 | Author: HRT foto: HRT

Događaj će pratiti izvođenje na harfi koja će upotpuniti ovu elegantnu večer, dok će voditelj programa upoznati prisutne s detaljima jela, vina i kratkom biografijom chefova, doprinoseći kreiranju gastronomske razglednice Balkana. Inspiraciju za organizaciju kvalitetnog kulinarskog showa tim hotela Regent našao je u različitosti i bliskosti nacionalnih kuhinja regije, obilju kvalitetnih prirodnih proizvoda i činjenici da je u prethodnom periodu svaka od nacionalnih kuhinja, u režiji pomenutih chefova – lidera, doživjela pravu kulinarsku revoluciju uz primjenu osobnih stilova i aktualnih svjetskih kulinarskih trendova.

“Pozicioniranje Crne Gore odnosno regije kao kvalitetne gastronomsko-vinske regije je mahom u početnoj fazi. Potrebno je još puno rada na ovom polju, međutim vjerujem da je upravo ovaj kulinarski show jedan od koraka u željenom smjeru. Iako još treba uložiti truda i zajedničkog djelovanja, sa pohvalama adresiram sveobuhvatan napredak koji je regija doživjela na kulinarskom polju i neke od chefova kuhinja već “lansirao” kao najbolje ambasadore zemlje iz koje dolaze” izjavio je Željko Knezović, izvršni chef kuhinje hotela Regent Porto Montenegro.

Posebne cijene smještaja (120 e / sobi ) vrijedit će za posjetitelje večere za noć 15. listopada.

Ovom večerom (150 e / osobi) hotel Regent zaokružuje izuzetno uspješnu ljetnu sezonu 2016. i najavljuje događaje u nastupajućim zimskim mjesecima

Sve detalje potražite na stranici hotela, i dobar vam tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.