22. rujna 2016.

Gusta juha od pečenog povrća s aromatičnim knedlama

juha s knedlama
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
S dolaskom hladnijih dana, sve više priželjkujemo i koji tanjur fine tople juhe.

Idealna gusta i topla juha s pečenim povrćem za dodatnu aromu i bogatim knedlama sa začinskim biljem ugrijat će vas u svako doba godine. Ispecite sve u pećnici, izblendajte i još kratko prokuhajte kako bi knedle bile spremne. Jednostavna i brza, a toliko ukusna da bi bio pravi grijeh ne spremiti koju porciju i u zamrzivač. Za one hladne i lijene dane, za svaki slučaj.

Potrebno vam je:

  • 200 g butternut tikve
  • 3 mrkve
  • 1 peršinov korijen
  • 1 krumpir
  • 1 poriluk
  • 1 luk
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 litra temeljca ili vode
  • 1 lovorov list
  • 1 šalica brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 2 žlice maslaca
  • Peršin, majčina dušica, vlasac
  • 100 ml mlijeka
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Ogulite i očistite povrće i narežite ga na veće komade.
  3. Češnjak ostavite neočišćen.
  4. Poprskajte maslinovim uljem, začinite soli i paprom i pecite u pećnici oko 40 minuta.
  5. Kad je pečeno, istisnite češnjak i dobro pomiješajte.
  6. Ubacite povrće u blender i dodajte mu temeljac dok ne dobijete željenu konzistenciju.
  7. Prebacite juhu u lonac, dodajte lovorov list i kuhajte na srednjoj vatri.
  8. Knedle pripremite tako da pomiješate brašno, prašak za pecivo i sol.
  9. Dodajte maslac pa povežite tako da dobijete mrvice.
  10. Umiješajte nasjeckane začine.
  11. Dodajte mlijeko i pomiješajte kako bi dobili gustu smjesu.
  12. Pažljivo ubacite knedle u lonac s juhom.
  13. Kuhajte još desetak minuta dok ne isplivaju na površinu.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.