14. rujna 2016.

Hrskav i aromatičan: Neki novi pohani kruh

pohani kruh
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jelo iz djetinstva koje još uvijek obožavamo.

Klasičnu pripremu pohanog kruha pospremite negdje duboko u sjećanje i upustite se u pripremu savršeno aromatične nove verzije tog klasika. Uz tek male izmjene pomoću zelenog bilja vaš će pohani kruh na tanjuru osvanuti u sasvim novom ruhu – hrskav i neodoljiv. Pohani kruh poslužite uz umak od kiselog vrhnja, češnjaka i peršina ili jednostavno uz žlicu kečapa. Doručak nikad nije bio ljepši!

Potrebno vam je:

  • Kruh
  • 5 jaja
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 2 žlice mlijeka
  • 2 žličice papra
  • 2 žlice mladog luka
  • 1 žlica korijandera
  • Ulje
  • Maslac

Priprema:

  1. Sitno nasjeckajte luk i korijander.
  2. Umutite jaja, dodajte im dvije žlice vrhnja, mlijeko, sol, papar, luk i korijander.
  3. Ulje zagrijte na tavi, dodajte kockicu maslaca za bolji okus pa uvaljajte kruh u jaja i pecite nekoliko minuta sa svake strane.
  4. Poslužite toplo.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.