25. srpnja 2016.

Hrskavi zobeni keks sendviči

keks sendvič
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zaigrajte se i pripremite sendviče od zobenih keksića s finom kremom.

Jednostavni kolačići postaju ukusni zalogaji kada ih se spoji s finom kremom. Bazični recept kojeg možete doraditi na svoj način. U keksiće dodajte komadiće čokolade ili suhog voća poput brusnica i grožđa, a u kremu umjesto slatkog vrhnja možete umiješati otopljenu čokoladu, te na taj način dobiti fine čokoladne keks sendviče. Isto tako, u sredini se može naći i kuglica vašeg najdražeg sladoleda

Igrajte se, dodajte i oduzmite upravo ono što sami volite i stvorite svoje najdraže kekse.

Potrebno vam je:

  • 2 šalice maslaca
  • 1 šalica smeđeg šećera
  • 2 jaja
  • 1 ½ šalica brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica cimeta
  • ½ žličica soli
  • 1 žličica kakaa u prahu
  • 3 šalice zobenih pahuljica
  • 3 šalice šećera u prahu
  • 2 žlice slatkog vrhnja

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Mikserom miješajte smeđi šećer i jednu šalicu maslaca.
  3. Kada postane kremasto, dodajte jaja.
  4. Sve suhe sastojke osim šećera u prahu i zobenih pahuljica pomiješajte u posebnoj zdjeli pa ih polako dodajte u mokre dok ih miksate.
  5. Kad se povezalo, dodajte zobene pahuljice i umiješajte ih u smjesu.
  6. Napravite keksiće pa ih pecite oko 15 minuta.
  7. Za to vrijeme pripremite kremu od maslaca tako da stavite šalicu maslaca u mikser i miješate dok ne postane kremast.
  8. Dodajte šećer u prahu, a kad se poveže, dodajte slatko vrhnje i miksajte dok ne dobijete kremu.
  9. Kad su se keksići ohladili, premažite ih kremom s donje strane pa preklopite drugim kolačićem.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.