04. veljače 2016.

Veliki turistički kompliment: Hrvatska 7. u Europi!

Janjetina ispod peke
gastro postao gastro.24sata.hr
Na listi 48. europskih zemalja u ocjenjivanju hrane i pića, Hrvatska se našla na visokom 7. mjestu, ispred Portugala, Grčke, Austrije, Irske, Ujedinjenog Kraljevstva, Mađarske, BiH, Slovenije...

U ocjenjivanju hrane i pića iz 48 europskih zemalja, koje je objavio svjetski poslovni magazin Business Week, Hrvatska je zauzela odlično 7. mjesto. Okusi naših vina su ih oduševili, kao i janjetina ispod peke, pogotovo način pečenja i sočan okus. 

"U ovoj zemlji je prisutna mješavina raznih utjecaja - talijanski, mediteranski, francuski na obali, a slavenski u unutrašnjosti zemlje. To je doprinijelo stvaranju ukusnog miksa hrane. Maslinovo ulje je fantastično, a kamenice u malom mjestu Stonu su jedne od najboljih na Jadranu. Naša vina Babić, Malvazija, Prošek i Vrbnička žlahtina su podcijenjeni, ali dobivaju sve više međunarodne pozornosti koja raste svake godine" napomenuli su autori teksta.

Prvo mjesto u istraživanju zauzela je Italija, zatim slijede Francuska, Španjolska, Gruzija, Njemačka te Belgija.  

Na zadnjem mjestu je Vatikan koji ima samo jedan restoran. 

Bosna i Hercegovina je na 21. mjestu, Srbija na 30., a Slovenija na 32. mjestu. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.