Od korisnih kuharski radionica sa zdravom prehranom, preko vrhunskih vinskih radionica u kojima će nedvojbeno uživati očevi do radionice izrade kolača za najmlađe, Hrvatski festival hrane i vina idealna je obiteljska destinacija.
Najmlađe posjetitelje oduševiti će radionica izrade božićnih kolačića za djecu i roditelje, pod nazivom Jasmina & Beyond the cake: Božićni kolačići, a koja je na programu u petak u 16.30 sati.
Tijekom sva tri festivalska dana otvoren je besplatan dječji vrtić gdje djecu pod stručnim vodstvom i nadzorom očekuje niz kulinarskih radionica i zabavnih sadržaja, kako bi se roditelji mogli prepustiti bogatom programu festivala i neodoljivoj ponudi brojnih domaćih i stranih izlagača.
Drugi dan festivala, u subotu 14.11. u pripremi je posebno atraktivan kuharski program radionica, osmišljen za sve ljubitelje zdrave prehrane, posebno za zaposlene majke koje vode računa o prehrani svojih obitelji a nemaju uvijek dovoljno vremena.
Sve kuharske radionice su besplatne i uz korisne savjete posjetitelji će imat priliku i degustirati pripremljena jela:
- U 11.15 sati na pozornici broj 2 održati će se gastronomska prezentacija bezglutenskog kolača Šapica. Radi se tradicionalnom kolaču kontinentalne Hrvatske, koji se ručno spravlja od bezglutenskog brašna i prema recepturi naših baka.
- U 12.45 sati kreće radionica Zdravo i slasno gdje će svi ljubitelji zdrave i ukusne prehrane imati priliku naučit radit i degustirati slastice i ukusne napitke za jačanje imuniteta, poput hladno cijeđenih sokova i smoothiea.
- U 15.45 sati na slastičarskoj radionici Michaele Devoscovi Zdrave torte, demonstrirat će se priprema neodoljive a zdrave torte od čokolade i naranče, koja se radi bez šećera, brašna, jaja i maslaca ili margarina.
- U 17.15 sati kreće radionica Zelenarium, koja ruši predrasude da zdrava prehrana iziskuje puno vremena. Tina Uglješić, zaposlena majka i autorica Zelenarium bloga demonstrirat će kako napraviti tri zdrava jela u svega nekoliko minuta.
- U 19.30 sati popularna web stranica www.zdravakrava.com donosi izrazito korisnu radionicu Bezglutenska hrana za bolji imunitet na kojoj će se kuhati i degustirati jela koja pripremaju tijelo za obranu od prehlada i viroza.
Radno vrijeme Hrvatskog festivala hrane i vina:
Petak 13.11. od 14.00 do 21.00 sati
Subota 14.11. od 10.00 do 21.00 sati
Nedjelja 15.11. od 10.00 do 20.00 sati
Više o Hrvatskom festivalu hrane i vina saznajte na: www.festivalhraneivina.hr i www.facebook.com/hrfhv