gastro postao
Ovo su stvarno jedine lazanje koje morate naučitit priremati.
Razlog - ukus je odličan, izgleda fenomenalno, a ne zahtjeva puno vremena.
Sve što vam je potrebno su:
- jaje
- riccotta
- mozzarella
- parmezan
- špinat
- rajčica - pelati
- tijesto za lazanje
Priprema:
- Za 3 ovakve lazanja-rolice dovoljno vam je jedno jaje, koje ćete umutiti i miješati sa sirom dok se ne spoje u finu masu kojom ćete filovati. Unaprijed pripremite listove špinata, mozzarellu narežite i naribajte parmezan. Uz to pripremite svoj omiljeni sos, recimo milanese.
- Prvo skuhajte tijesto za lazanje, ocijedite i počnite slagati Namažite smjesu od jajeta i sira, poredajte listove špinata, zatim red umaka, parmezan i zamotajte u rolicu.
- U vatrostalnu posudu prethodno namazanu umakom posložite rolice, stavite još malo umaka preko njih. Na svau rolicu stavite krišku mozzarelle, pa pospite s još malo parmezana i stavite u pećnicu zagrijanu na 175 stupnjeva oko 30 minuta.
Detalje saznajte u videu.