06. lipnja 2016.

Jednostavni trikovi za duži rok trajanja namirnica

povrće
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Nema više bacanja ovih namirnica, od sada ih spremajte na pravilan način i produžite im rok trajanja.

Šparogama odrežite drvenasti dio i stavite ih u vodu kao cvijeće. Stajanjem u vodi ostat će hidratizirane i svježe puno dulje nego obično.

Kada vam bosiljak raste toliko brzo da ga ne stignete trošiti, odrežite veće stabiljke, stavite ih vodu i koristite prema potrebi. Važno je da voda bude topla jer će u hladnoj vodi bosiljak uvenuti prije vremena. Također, ne zaboravite mijenjati vodu svaki dan.

Rajčice spremajte tako da im otkinete grančice i u frižider položite upravo na tu stranu gdje je prije bio zeleni dio.

Celer operite pod hladnim mlazom vode, umotajte u paprinate ručnike pa u foliju. Voda će zadržati svježinu celera i takav može stajati u hladnjaku čak do tri tjedna. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.