gastro postao
Ljubitelji lazanja, pripremite se na još jednostavniju pripremu omiljenog jela.
Zaboravite na mučenje s kuhanjem kupovnih kora ili čak pravljenje domaćih listova za lazanje. Pripremite jednostavno prhko tijesto gotovo za tek nekoliko minuta, ohladite ga, a zatim napunite samo najboljim sastojcima za lazanje. Obilno pospite sirom i uživajte u lazanja savršenstvu na jednostavniji način.
Priprema:
- 300 g brašna
- 150 g maslaca
- 1 žličica soli
- 1 dcl hladne vode
- 5 žlica ricotte ili svježeg sira
- 3 žlice parmezana
- 1 luk
- 400 g mljevenog mesa
- 100 g mozzarelle
- 1 dcl umaka od rajčice
- Sol, papar
Postupak:
- Tijesto zamijesite od brašna, maslaca, hladne vode i soli i ostavite u hladnjaku barem pola sata.
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- Popržite luk i dodajte meso pa kuhajte s umakom od rajčice dok nije gotovo.
- Tijesto razvaljajte i stavite u kalup tako da stranice kalupa budu u potpunosti obložene.
- Pecite oko 10 do 15 minuta.
- Izvadite iz pećnice pa premažite ricottom ili svježim sirom, pospite parmezanom.
- Dodajte meso u umaku i pospite mozzarellom.
- Zapecite u pećnici.
Dobar tek!