15. rujna 2016.

Još jednostavniji klasik: Lazanja pita

lazanje pita
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ljubitelji lazanja, pripremite se na još jednostavniju pripremu omiljenog jela.

Zaboravite na mučenje s kuhanjem kupovnih kora ili čak pravljenje domaćih listova za lazanje. Pripremite jednostavno prhko tijesto gotovo za tek nekoliko minuta, ohladite ga, a zatim napunite samo najboljim sastojcima za lazanje. Obilno pospite sirom i uživajte u lazanja savršenstvu na jednostavniji način.

Priprema:

  • 300 g brašna
  • 150 g maslaca
  • 1 žličica soli
  • 1 dcl hladne vode
  • 5 žlica ricotte ili svježeg sira
  • 3 žlice parmezana
  • 1 luk
  • 400 g mljevenog mesa
  • 100 g mozzarelle
  • 1 dcl umaka od rajčice
  • Sol, papar

Postupak:

  1. Tijesto zamijesite od brašna, maslaca, hladne vode i soli i ostavite u hladnjaku barem pola sata.
  2. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  3. Popržite luk i dodajte meso pa kuhajte s umakom od rajčice dok nije gotovo.
  4. Tijesto razvaljajte i stavite u kalup tako da stranice kalupa budu u potpunosti obložene.
  5. Pecite oko 10 do 15 minuta.
  6. Izvadite iz pećnice pa premažite ricottom ili svježim sirom, pospite parmezanom.
  7. Dodajte meso u umaku i pospite mozzarellom.
  8. Zapecite u pećnici.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.