24. kolovoza 2016.

Kako kiseliti cherry rajčice?

Kisele rajčice
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Možda nisu najčešće kiseljenjeno povrće, ali cherry rajčice toliko su slatke da ih je šteta ne uživati cijelu godinu

Male rajčice jednostavno operite, napravite im rupu sa ražnjićem kako bi čim više pokupili okus. Kisele cherry rajčice odlične su u salatama s tjesteninom, kao dio plate sira ili dio gazpacha. Svakako vrijedi isprobati, a za jednu teglicu trebat ćete

 

Priprema:

  1. Operite rajčice i posušite ih, napravite rupu s ražnjićem
  2. Dodajte začine u teglicu i dodajte rajčice
  3. Pomiješajte ocat, vodu, sol i šećer i zagrijte do vrenja, prelijte preko rajčica i poklopite
  4. Ostavite da se ohladi pa skladištite u hladnjaku
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.