16. rujna 2015.

Video trik: Kako razvaljati tijesto za pizzu?

Kako razvaljati tijesto za pizzu
1/2
Goran Jakuš
gastro postao gastro.24sata.hr
Pogledajte kratki video chefa Saše Polojca kako razvaljati tijesto za pizzu

Pizza je jedno od najpopularnijih jela i puno je onih koji je rado pripremaju u vlastitoj kuhinji. 

Iako se na prvi pogled čin jednostavnim, postoje male tajne i trikovi pogotovo kod razvlačenja tijesta.  

Chef Saša Polojac otkrio je dva načina kako razvaljati tijesto.

Imate pripremljeno tijesto koje je odstajalo oko pola sata u pokrivenoj posudi da se ne suši. Nakon toga ga premijesite i pustite da odstoji još malo. Sad je vrijeme na da bacite na posao s razvlačenjem. Na plohu treba posuti malo brašna, jednako tako trebaju biti i ruke pobrašnjane. Sljedeći korak je da uzmete tijesto u ruke i laganim kružnim pokretima radite rub pizze. Idući korak je lagano stiskanje tijesta prstima i jedim dlanom povlačite tijesta prema van dok ga drugim pridržavate da plohu. Tijesto rukama razvlačite do željene veličine. 

Detalje razvlačenja otkrijte u videu

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.