27. listopada 2016.

Klasik koji volimo: Kiseli kupus s grahom

zelje varivo
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Zovemo ga još i zelje s grahom i najbolje je jelo koje možemo zamisliti za vrijeme hladnih jesenskih dana.

Najprije će vas privući jesenskim mirisima, zatim oduševiti jednostavnošću, a na kraju ćete tražiti i tanjur više. Osim navedenih sastojaka, u jelo možete umiješati i zapršku kako bi juha bila gušća. Također, uz kobasice i suho meso, ovo jelo izvrsno se slaže s pire krumpirom

Potrebno vam je:

  • 1 glavica luka
  • 100 g slanine
  • 500 g kiselog kupusa
  • 1 konzerva graha
  • 2 žličice mljevene crvene paprike
  • 3 kom lovorovog lista
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Nasjeckajte luk pa ga pirjajte na ulju.
  2. Dodajte nasjeckanu slaninu, malo ju popržite pa dodajte kiseli kupus, crvenu papriku i promiješajte.
  3. Neka se kupus pirja neko vrijeme, a zatim ga zalijte s malo vode, tek toliko da ga prekrije pa dodajte crvenu papriku i lovor.
  4. Pustite da se kuha oko 20 minuta.
  5. Dodajte još vode i kratko kuhajte pa ubacite konzervu graha koji ste isprali.
  6. Kuhajte još pet do deset minuta pa poslužite uz kobasice ili suho meso.
Možda vas zanima... Grah varivo: Recept s povrćem ili kobasicom Recepti

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.