gastro postao
Zovemo ga još i zelje s grahom i najbolje je jelo koje možemo zamisliti za vrijeme hladnih jesenskih dana.
Najprije će vas privući jesenskim mirisima, zatim oduševiti jednostavnošću, a na kraju ćete tražiti i tanjur više. Osim navedenih sastojaka, u jelo možete umiješati i zapršku kako bi juha bila gušća. Također, uz kobasice i suho meso, ovo jelo izvrsno se slaže s pire krumpirom.
Potrebno vam je:
- 1 glavica luka
- 100 g slanine
- 500 g kiselog kupusa
- 1 konzerva graha
- 2 žličice mljevene crvene paprike
- 3 kom lovorovog lista
- Sol, papar
Priprema:
- Nasjeckajte luk pa ga pirjajte na ulju.
- Dodajte nasjeckanu slaninu, malo ju popržite pa dodajte kiseli kupus, crvenu papriku i promiješajte.
- Neka se kupus pirja neko vrijeme, a zatim ga zalijte s malo vode, tek toliko da ga prekrije pa dodajte crvenu papriku i lovor.
- Pustite da se kuha oko 20 minuta.
- Dodajte još vode i kratko kuhajte pa ubacite konzervu graha koji ste isprali.
- Kuhajte još pet do deset minuta pa poslužite uz kobasice ili suho meso.
Dobar tek!