22. travnja 2016.

Kolač s brusnicama i bijelom čokoladom

skuhat
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj kolač obožavat će ljubitelji šumskog voća. Pošto ste vjerojatno - svi obožavatelji čokolade...

Isprobajte recept za sočni biskvitni kolač s brusnicama čiji će vam miris transportirati u djetinjstvo.

Kolač s brusnicama i bijelom čokoladom

kolač brusnice | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Sastojci:

  • 200 g ribizla ili brusnica
  • 5 žumanjaka
  • 180 g šećera
  • 80 g omekšalog maslaca
  • 180 g brašna
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 5 bjelanjaka

Za bijelu glazuru:

  • 200 g bijele čokolade
  • 40 g maslaca

Priprema:

  1. Kalup za kruh premažite maslacem i pobrašnite. Zagrijte pećnicu na 200°C.
  2. Izmiksajte žumanjke, maslac i polovicu šećera u pjenušavu smjesu. Postepeno dodavajte prosijano brašno s praškom za pecivo.
  3. Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka s preostalim šećerom, pa ga umiješajte u smjesu.
  4. Lagano umiješajte dio voća. Ulijte tijesto u kalup i pecite oko 45 minuta.
  5. Pustite da se ohladi na rešetki.
  6. Na pari otopite izlomljene kocke čokolade s maslacem.
  7. Izlijte glazuru po kolaču, pa odmah dok se ne stisne, posložite preostale bobice. 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.