gastro postao
Ovaj kolač obožavat će ljubitelji šumskog voća. Pošto ste vjerojatno - svi obožavatelji čokolade...
Isprobajte recept za sočni biskvitni kolač s brusnicama čiji će vam miris transportirati u djetinjstvo.
Kolač s brusnicama i bijelom čokoladom
Sastojci:
- 200 g ribizla ili brusnica
- 5 žumanjaka
- 180 g šećera
- 80 g omekšalog maslaca
- 180 g brašna
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 5 bjelanjaka
Za bijelu glazuru:
- 200 g bijele čokolade
- 40 g maslaca
Priprema:
- Kalup za kruh premažite maslacem i pobrašnite. Zagrijte pećnicu na 200°C.
- Izmiksajte žumanjke, maslac i polovicu šećera u pjenušavu smjesu. Postepeno dodavajte prosijano brašno s praškom za pecivo.
- Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka s preostalim šećerom, pa ga umiješajte u smjesu.
- Lagano umiješajte dio voća. Ulijte tijesto u kalup i pecite oko 45 minuta.
- Pustite da se ohladi na rešetki.
- Na pari otopite izlomljene kocke čokolade s maslacem.
- Izlijte glazuru po kolaču, pa odmah dok se ne stisne, posložite preostale bobice.