Nećemo puno duljiti kako biste se i sami što prije upustili u pripremu ovog sjajnog kolača. Priprema vam neće oduzeti previše vremena upravo zbog jednostavnih sastojaka i postupka koji može ponoviti baš svatko. Pripremite kilogram jabuka, brašno, jaja i šećer, pa sve zajedno umutite u fini, sočan kolač stvoren za slatki doček jeseni.
U nastavku donosimo foto recept, a za više slatkih delicija posjetite Karlin blog Sweet life by Karla te njezin Instagram profil.
Potrebno vam je:
- 4 jaja
- 450g šećera
- 420g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 175ml mlijeka
- 260ml ulja
- malo ruma
- prstohvat soli
- +1000g jabuka
- +žličica cimeta
Postupak pripreme:
- Izribati oko kilo jabuka.Ja sam stavila oko 1050g.
- Kada ih izribate procijedite ih kako bi se riješili većine soka.
- Pomiješati sve sastojke za tijesto. Pola smjese izliti u kalup dimenzija 30x25cm i peći dok ne porumeni pa izvaditi i dodati izribane jabuke.Preliti ostatkom smjese za tijesto. Peći oko 40min na 170 stupnjeva. Provjeriti čačkalicom tijesto prije nego ga izvadite iz pećnice kako sredina tijesta u kalupu ne bi ostala premekana.
- Posuti kolač šećerom u prahu, a može i bez njega.
- Dobar je i hladan i topao, a ja ga čak više volim hladnog!
Dobar tek!