Kolumne 03. rujna 2018.

Bakin kolač s jabukama - prva i omiljena rujanska slastica

foto: Karla Kovačić
gastro postao gastro.24sata.hr
Listajući Instagram, jučer smo naletjeli na recept za super jednostavan kolač od jabuke blogerice Karle s bloga Sweet life by Karla, a zatim odlučili kako je početak rujna idealno vrijeme da baš ovaj recept podijelimo i s vama.

Nećemo puno duljiti kako biste se i sami što prije upustili u pripremu ovog sjajnog kolača. Priprema vam neće oduzeti previše vremena upravo zbog jednostavnih sastojaka i postupka koji može ponoviti baš svatko. Pripremite kilogram jabuka, brašno, jaja i šećer, pa sve zajedno umutite u fini, sočan kolač stvoren za slatki doček jeseni.

U nastavku donosimo foto recept, a za više slatkih delicija posjetite Karlin blog Sweet life by Karla te njezin Instagram profil.

 

Možda vas zanima... Karlina čoko-lješnjak alphabet torta Kolumne

 

 | Author: Karla Kovačić foto: Karla Kovačić

 | Author: Karla Kovačić foto: Karla Kovačić

 | Author: Karla Kovačić foto: Karla Kovačić  | Author: Karla Kovačić foto: Karla Kovačić  | Author: Karla Kovačić foto: Karla Kovačić  | Author: Karla Kovačić foto: Karla Kovačić  | Author: Karla Kovačić foto: Karla Kovačić  | Author: Karla Kovačić foto: Karla Kovačić  | Author: Karla Kovačić foto: Karla Kovačić  | Author: Karla Kovačić foto: Karla Kovačić  | Author: Karla Kovačić foto: Karla Kovačić

Potrebno vam je:

  • 4 jaja
  • 450g šećera
  • 420g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 175ml mlijeka
  • 260ml ulja
  • malo ruma
  • prstohvat soli
  • +1000g jabuka
  • +žličica cimeta

Postupak pripreme:

  1. Izribati oko kilo jabuka.Ja sam stavila oko 1050g.
  2. Kada ih izribate procijedite ih kako bi se riješili većine soka.
  3. Pomiješati sve sastojke za tijesto. Pola smjese izliti u kalup dimenzija 30x25cm i peći dok ne porumeni pa izvaditi i dodati izribane jabuke.Preliti ostatkom smjese za tijesto. Peći oko 40min na 170 stupnjeva. Provjeriti čačkalicom tijesto prije nego ga izvadite iz pećnice kako sredina tijesta u kalupu ne bi ostala premekana.
  4. Posuti kolač šećerom u prahu, a može i bez njega.
  5. Dobar je i hladan i topao, a ja ga čak više volim hladnog!

Dobar tek!

 | Author: Karla Kovačić foto: Karla Kovačić  | Author: Karla Kovačić foto: Karla Kovačić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.