Kolumne 28. srpnja 2015.

Domaći čokoladni puding

puding
Matejka Buča
gastro postao gastro.24sata.hr
Pravo čokoladno zadovoljstvo

Uživat ćete u svakom kremastom zalogaju ove poslastice.

Sastojci za 3-4 porcije

  • 400 ml mlijeka
  • 30 g škrobnog brašna
  • 30-50 g šećera
  • 2 žumanjka
  • prstohvat soli
  • 75 g tamne čokolade sa 70% kakaa
  • 100 ml vrhnja za šlag (po želji)
  • bobičasto voće (po želji)
pudign | Author: Matejka Buča Matejka Buča

Upute za pripremu

  1. U posudi pomiješajte mlijeko, jaja, škrob i šećer (ovisi volite li jače ili manje slatko) pjenjačom da nema grudica.
  2. Stavite kuhati na laganu vatru uz stalno miješanje. Kad smjesa počne vrijeti, počet će se i zgušnjavati. Kuhajte uz miješanje sve dok ne dobijete gustoću pudinga.
  3. Zatim skinite s vatre i umiješajte natrganu čokoladu sve dok se ne otopi.
  4. Vrući puding presipajte u zdjelice i pustite da se ohladi. Ako ne želite da se stvori korica, svaku zdjelicu prekrijte s prozirnom folijom tako da dodiruje puding.
  5. Izmiksajte vrhnje za šlag pa njime ukrasite hladni puding. Poslužite uz bobičasto voće, preljev od karamela, voćni sirup... Po želji.

Dobar tek!

Matejku možete pratiti i na njezinom blugu Life Tastes Like ChocolateFacebook stranici i Youtube kanalu.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.