BIZkoshnica Coworking prostor u zagrebačkoj Ilici u petak je bila vrlo adekvatna lokacija za predstavljanje novog uvoznika vrhunskih probranih i nagrađivanih vina na naše tržište.
Ugodan prostor s modernim detaljima upravo je savršeno odgovarao poruci koju su nam organizatori događanja poslali kroz iznimna vina koja su nam točili, kao i kroz hranu restorana Rougemarin koja se odlično uklopila u široku lepezu predstavljenih vina. A poruka glasi: strast. Passion!
Strast prema vinima, strast prema poslu kojim se već godinama bave naši domaćini - Vjekoslav Stojišić i Dražan Šunjić (dvojac iz projekta Wine Academy) i Vjekoslav Stojišić. A očito je bilo i strast prema savršenoj usluzi koju nude svojim klijentima.
Enozoik, naime, svoje poslovanje pokreće kao webshop, a kako sami kažu niti hitna noćna dostava neće im biti nemoguća misija. Na području Zagreba dostava će biti besplatna, a diljem Hrvatske slat će se u zaštićenoj ambalaži ekspresnom pošiljkom.
Navedimo samo neke od etiketa koje smo u petak imali priliku kušati (a prilika je bila dobra, vjerujte nam na riječ). Kušala su se vina šampanjske kuće Charles Heidsieck (paški boutique hotel Boškinac već ima zastupljenu tu etiketu, ali evo prigode da se ta baza znatno proširi dolaskom Enozoika na naše tržište). Odgovoran za predstavljanje Charles Heidsieck etikete bio je brand manager te tvrtke, Willem Pincon.
Vidjeli smo i jednu etiketu koju smo upoznali osobno u vinoteci slovenskog vinara u Ljubljani, Gašper malvaziju, s područja Goriška Brda. Sjećamo se kako nam je njihov Sauvignon, primjerice, dobro sjeo nakon ljute hrane u tajlandskom restoranu u Ljubljani i nismo se mogli sami ne zaputiti do Gašpera i uzeti nekoliko boca za doma.
Točio se i Altos Las Hormigas Malbec Reserve, argentinsko vino s odlikama moćnih planinskih visina, kalifornijski Zinfandel od Sonome, novozelandski Marlborough Sauvignon Blanc Tinpot Hut s notama limunske trave i crnog ribizla, organski suhi rizling Dreissigacker, Prosecco Spumante Extra Dry Veneto – zastupljen u svim restoranima popularnog chefa Gordona Ramseya, ...
Rezime otvorenja je: budu li nastavili jednako strastveno raditi na razvijanju ponude koju su predstavili kako na otvorenju, tako i na web stranici, Enozoik tim bit će izniman partner onim restoranima i individualcima koji žele upotpuniti svoje vinske liste nekim novim, ali na stranom tržištu već isprobanim i gotovo redom hvaljenim vinima.
Ako želite 'uloviti veliku i ukusnu ribu', uronite u akvarij koji su vam upravo otvorili u Enozoiku. Oni su spremni pomoći vam stručnim savjetom. Bravo, ekipo Enozoika!
Webshop Enozik: http://www.enozoik.com/
Telefon: +385 97 612 7722
Još recenzija Eat Out Zagreb tima potražite na Instagram profilu i Facebook stranici.