Kolumne 08. lipnja 2020.

Klasična torta od jagoda i sira za slatko popodne

Geeketa
gastro postao gastro.24sata.hr
Blogerica Geeketa iskoristila je sezonu jagoda za pripremu jednostavne, ali efektne torte od jagoda...

Ova će torta sjajno ispasti bez obzira na tvoje iskustvo u pripremi slastica. Uz detaljne upute blogerice Geekete, bez problema ćeš pripremiti klasičan biskvit, kremu od mascarponea i krem sira te završni sloj sa svježim jagodama.

Odaberi lijepe i slatke jagode, skokni do trgovine i baci se na pripremu ovog brzog i finog deserta. Najbitnije je da ga dobro rashladiš prije rezanja. Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Čisto zadovoljstvo: Geeketina zdrava baklava Kolumne

 

Druge recepte potražite na blogu Geeketa!
 | Author: Geeketa Geeketa

Sastojci za biskvit:

  • 3 jaja
  • 150 g šećera
  • 150 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 ml vode
  • 100 ml ulja

Sastojci za kremu:

  • 250 g mascarpone sira
  • 250 g kremastog svježeg sira
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 2 žlice šećera
  • 3 žlice pripremljene želatine (ne cijeli paketić)
  • sjeckane svježe jagode,

Trebat će vam i jagode za slaganje na vrh torte te paketić preljeva za torte (crveni).

 

Možda vas zanima... Mali gušti: Banana kruh uz šalicu kave Kolumne

 

Priprema biskvita:

  1. Jaja izmutiti sa šećerom.
  2. Prosijati brašno i prašak za pecivo.
  3. Izmiješati ulje i vodu.
  4. Dodati mokre sastojke u jaja miksajući polako. Dodati suhe sastojke. Sjediniti.
  5. Peći na 180 stupnjeva u kalupu za torte promjera 18 cm.

Priprema kreme:

  1. Izraditi slatko vrhnje. Dodati mascarpone, krem sir i šećer. (ako koristite zaslađeno tučeno vrhnje onda je dovoljna žlica šećera, a ukoliko kupite nezaslađeno malo pojačajte količinu šećera). Sjedinite.
  2. Želatinu iz vrećice pripremit prema uputi, prohladiti i dodati samo tri žlice u smjesu sira. Dodati sitno sjeckanih jagoda prema želi. Sve promiješamo i slažemo na biskvit. Na to slažemo na ploškice sjeckane svježe jagode.
  3. Pripremimo preljev za torte. Izlijemo ga na tortu. Sve dobro ohladimo da se poveže i da se preljev stisne. Ostavimo u hladnjaku barem par sati.

p.s. Pisala sam jednostavan recept s običnim šećerom, no možete u biskvit staviti i fruktozu ili eritrit, ispadne dosta dobro. I naravno, ja koristim nezaslađeno tučeno vrhnje pa ga zasladim nekom zdravijom opcijom.

 

Možda vas zanima... Sirova torta sa sirom i šumskim voćem Kolumne

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.