Ova će torta sjajno ispasti bez obzira na tvoje iskustvo u pripremi slastica. Uz detaljne upute blogerice Geekete, bez problema ćeš pripremiti klasičan biskvit, kremu od mascarponea i krem sira te završni sloj sa svježim jagodama.
Odaberi lijepe i slatke jagode, skokni do trgovine i baci se na pripremu ovog brzog i finog deserta. Najbitnije je da ga dobro rashladiš prije rezanja. Dobar tek!
Druge recepte potražite na blogu Geeketa!
Sastojci za biskvit:
- 3 jaja
- 150 g šećera
- 150 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 100 ml vode
- 100 ml ulja
Sastojci za kremu:
- 250 g mascarpone sira
- 250 g kremastog svježeg sira
- 200 ml slatkog vrhnja
- 2 žlice šećera
- 3 žlice pripremljene želatine (ne cijeli paketić)
- sjeckane svježe jagode,
Trebat će vam i jagode za slaganje na vrh torte te paketić preljeva za torte (crveni).
Priprema biskvita:
- Jaja izmutiti sa šećerom.
- Prosijati brašno i prašak za pecivo.
- Izmiješati ulje i vodu.
- Dodati mokre sastojke u jaja miksajući polako. Dodati suhe sastojke. Sjediniti.
- Peći na 180 stupnjeva u kalupu za torte promjera 18 cm.
Priprema kreme:
- Izraditi slatko vrhnje. Dodati mascarpone, krem sir i šećer. (ako koristite zaslađeno tučeno vrhnje onda je dovoljna žlica šećera, a ukoliko kupite nezaslađeno malo pojačajte količinu šećera). Sjedinite.
- Želatinu iz vrećice pripremit prema uputi, prohladiti i dodati samo tri žlice u smjesu sira. Dodati sitno sjeckanih jagoda prema želi. Sve promiješamo i slažemo na biskvit. Na to slažemo na ploškice sjeckane svježe jagode.
- Pripremimo preljev za torte. Izlijemo ga na tortu. Sve dobro ohladimo da se poveže i da se preljev stisne. Ostavimo u hladnjaku barem par sati.
p.s. Pisala sam jednostavan recept s običnim šećerom, no možete u biskvit staviti i fruktozu ili eritrit, ispadne dosta dobro. I naravno, ja koristim nezaslađeno tučeno vrhnje pa ga zasladim nekom zdravijom opcijom.