Kolumne 08. lipnja 2020.

Klasična torta od jagoda i sira za slatko popodne

foto: Geeketa
gastro postao gastro.24sata.hr
Blogerica Geeketa iskoristila je sezonu jagoda za pripremu jednostavne, ali efektne torte od jagoda...

Ova će torta sjajno ispasti bez obzira na tvoje iskustvo u pripremi slastica. Uz detaljne upute blogerice Geekete, bez problema ćeš pripremiti klasičan biskvit, kremu od mascarponea i krem sira te završni sloj sa svježim jagodama.

Odaberi lijepe i slatke jagode, skokni do trgovine i baci se na pripremu ovog brzog i finog deserta. Najbitnije je da ga dobro rashladiš prije rezanja. Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Čisto zadovoljstvo: Geeketina zdrava baklava Kolumne

 

Druge recepte potražite na blogu Geeketa!
 | Author: Geeketa foto: Geeketa

Sastojci za biskvit:

  • 3 jaja
  • 150 g šećera
  • 150 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 ml vode
  • 100 ml ulja

Sastojci za kremu:

  • 250 g mascarpone sira
  • 250 g kremastog svježeg sira
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 2 žlice šećera
  • 3 žlice pripremljene želatine (ne cijeli paketić)
  • sjeckane svježe jagode,

Trebat će vam i jagode za slaganje na vrh torte te paketić preljeva za torte (crveni).

 

Možda vas zanima... Mali gušti: Banana kruh uz šalicu kave Kolumne

 

Priprema biskvita:

  1. Jaja izmutiti sa šećerom.
  2. Prosijati brašno i prašak za pecivo.
  3. Izmiješati ulje i vodu.
  4. Dodati mokre sastojke u jaja miksajući polako. Dodati suhe sastojke. Sjediniti.
  5. Peći na 180 stupnjeva u kalupu za torte promjera 18 cm.

Priprema kreme:

  1. Izraditi slatko vrhnje. Dodati mascarpone, krem sir i šećer. (ako koristite zaslađeno tučeno vrhnje onda je dovoljna žlica šećera, a ukoliko kupite nezaslađeno malo pojačajte količinu šećera). Sjedinite.
  2. Želatinu iz vrećice pripremit prema uputi, prohladiti i dodati samo tri žlice u smjesu sira. Dodati sitno sjeckanih jagoda prema želi. Sve promiješamo i slažemo na biskvit. Na to slažemo na ploškice sjeckane svježe jagode.
  3. Pripremimo preljev za torte. Izlijemo ga na tortu. Sve dobro ohladimo da se poveže i da se preljev stisne. Ostavimo u hladnjaku barem par sati.

p.s. Pisala sam jednostavan recept s običnim šećerom, no možete u biskvit staviti i fruktozu ili eritrit, ispadne dosta dobro. I naravno, ja koristim nezaslađeno tučeno vrhnje pa ga zasladim nekom zdravijom opcijom.

 

Možda vas zanima... Sirova torta sa sirom i šumskim voćem Kolumne

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.