U povrtnoj salati, uz kvinoju, glavne su uloge odigrale žute mini rajčice i baby špinat, a u voćnoj su se istaknule ribizle, lubenica i jagode. Osim brzinskog kuhanja kvinoje, ove salate zahtijevaju još samo malo sjeckanja i hlađenja. Idealno za ove vrele dane.
Salata od kvinoje i povrća
Sastojci:
Extra djevičansko maslinovo ulje
1 režanj češnjaka (prema želji, može i bez njega)
1 šalica kuhane kvinoje (kuhati prema uputama na pakiranju)
50 g baby špinata
100 g žutih mini rajčica (ili 50 g žutih i 50 g crvenih)
1 mladi luk (narezan na kolutiće)
Sol, svježe mljeveni papar
Svježi peršin, menta i timijan (količina prema želji)
Sok jednog limuna ili limete
Priprema:
U zdjeli pomiješati špinat, kvinoju, mladi luk i rajčice te začiniti maslinovim uljem i sokom od limuna. Posolite i popaprite te dodajte začinsko bilje. Servirati hladno.
Salata od kvinoje i voća
Sastojci:
Extra djevičansko maslinovo ulje
1 šalica kuhane kvinoje
50 g baby špinata
50 g ribizla
50 g lubenice
50 g jagoda
Svježe mljeveni papar (prema želji)
Svježi bosiljak, menta i kopar (prema želji)
Sok jedne do dvije limete
Priprema:
Pomiješati kvinoju s maslinovim uljem i sokom od limete pa popapriti prema želji. Dodati baby špinat, ribizl, kockice jagode i lubenice te svježe rezano začinsko bilje. Pospremiti u hladnjak i servirati ohlađeno.