Jela s previše šećera imaju preintenzivan okus, a ako ga pak previše zasolite, jelo će vjerojatno biti nejestivo. Međutim, kada slatko i slano pomiješate zajedno, kombinacija je božanstvena.
Jeste li i vi jedna od onih osobama koje obožavaju slatko – slane kombinacije? U nastavku vam donosimo nekoliko ideja za neke već poznate, ali i one pomalo neobične kombinacije slatkih i slanih namirnica.
Bobičasto voće i meso
Bobičasto voće, poput kupina i malina, pravi je materijal za sve kuhinjske izazove pa se tako odlično sljubljuje s mesnim jelima dajući im dodatnu dimenziju. Najbolje ih je kombinirati sa crvenim mesom i divljači, ali isto tako odlično pristaju i uz meso peradi. Evo i naših prijedloga ove zanimljive kombinacije:
Rolana svinjska prsa s brusnicama u košuljici od pancete
Pačja prsa u voćno-začinskom umaku
Bučino ulje i sladoled
Ova odlična kombinacija već se udomaćila u našim slastičarnicama, no možete je pripremiti i u svojem domu. Sladoled od vanilije jednostavno pokapajte sa nekoliko kapi bučina ulja i posipajte bučinim sjemenkama. Mljac!
Jagode i plodovi mora
Možda vam na prvi pogled ova kombinacija izgleda nespojivo,ali jagode sa svojom slatkom notom odlično odgovaraju nježnom mesu kozica ili hobotnice.
Isprobajte naše neobične recepte:
Avokado i čokolada
U ovoj kombinaciji čokolada je nedvojbeno ta koja preuzima moć. Međutim, avokado sa svojom kremasto - svilenkastom teksturom obogatit će svaki čokoladni tartuf, mousse ili pak smoothie.
Voćno – mesne delikatese
Ako kriške svježeg ananasa omotate pancetom i zapečete na tavi dobit ćete neodoljivo slasnu voćno – mesu delikatesu koju možete poslužiti kao toplo predjelo. Sočna dinja omotana pršutom predstavlja odličan izbor predjela za toplije dane ili svečane prilike.
Ovdje možete pogledati naš prijedlog za dinje s pršutom.