gastro postao
Rolana svinjska prsa savršeno su glavno jelo svake proslave i obiteljskog ručka
Vrijeme pripreme: do 180 min
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 2300 g svinjetina, mršava
- 400 g panceta
- 250 g brusnice
- 2 kom luk ,crveni
- 4 režanj češnjak
- 1 kom đumbir, korijen
- 1 mala žlica mljeveni cimet
- 1 vezica peršin, list
- 200 g maslac, slani
- 200 g krušne mrvice
- 1 kom jaje kokošje
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Svinjska prsa očistiti od kostiju,posoliti,popapriti s obje strane.
- U tavi sitno kosani luk propirjati na maslacu dodati pancetu,brusnicu i peršin zatim mrvice i povezati s jednim jajetom i začiniti s paprom i soli po potrebi.
- Hladnu smjesom premazati unutarnju stranu prsa te čvrsto zamotati. Poslagati pancetu na dasku jednu do druge te omotati prsa,zatim povezati kuharskom špagom.
- Peći na 160 stupnjeva uz podlijevanje vina i povrtnog temeljca. Peći 1,30 min do 1,50 min.
- Nakon pečenja ostaviti da se ohladi tj.odmori.