Također, na Stanciji Meneghetti kušači i kupci mogu i razgledati vinograde i sam podrum, a sve uz stručno vodstvo. Na ovaj je način Stancija dodatno proširila svoju ponudu - naime, odnedavno je tamo moguće i prespavati u luksuznom wine hotelu (4 sobe) i uživati u restoranu koji je otvoren i za goste koji nisu nužno smješteni u hotelu.
A u novoj kušaoni, kušala su se i nova vina - vina Meneghetti i Kuća Glavić iz 2013. godine. Premijeru su dočekali Meneghetti Malvazija i Chardonnay iz 2013. te tri vina linije Kuća Glavić iz iste godine - Rose, Malvasija dubrovačka i Syrah. Posljednja tri vina rezultat su suradnje s partnerom Mihom Glavićem, vlasnikom autohtone konavoske kuće koja odnedavno nastavlja tradiciju proizvodnje vina koja datira još iz 1896. godine. Grožđe se tako hladnjačama doprema na stanciju u Balama gdje se vinificira i njeguje.
Konačan proizvod je na taj način zadržao lokalni karakter Konavala, no, odražava i karakteristike po kojima su Meneghetti vina poznata. Iza uspjeha brenda Meneghetti stoji Miroslav Plišo koji je s radošću gostima prezentirao novitete na stanciji. Također, bila je ovo jedinstvena prilika za kušanje vina Meneghetti Crveno iz 15-litarske boce koja je po prvi puta otvorena. Plišo u nadolazećim godinama želi još proširiti kapacitete i postati regionalni lider u sve popularnijem vinskom turizmu.
Foto: Danilo Dragosavac