15. travnja 2016.

Kozlović Wine & Gourmet Gala večera u Zinfandel’su

kozlovic
foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Poznati i cijenjeni istarski vinar Gianfranco Kozlović, jedan od začetnika istarske vinske revolucije i dobitnik brojnih nagrada za izvrsnost, na Gala vinarskoj večeri u Esplanadi predstavit će uzvanicima svoja dobro poznata vrhunska vina u pratnji ukusnih i pomno biranih delicija chefa, Ane Grgić.

Na tradicionalnoj vinarskoj Gala večeri u restoranu Zinfandel's, u četvrtak 21. travnja, vinska kuća Kozlović predstavit će nove berbe svoje dobro poznate linije svježih vina - Valle, Malvazija i Violetta Rose sve iz 2015. Premijerno, gosti će moći kušati crvenu kupažu merlota, cabernet sauvignona i terana - Santa Luciju Noir, berbu 2012. te Sorbus – desertno vino pravljeno od prosušenih bobica muškata momjanskog, također iz berbe 2012., koje je već prije samog izlaska na tržište dobilo niz priznanja i pohvala. Lista vina uz koju se sljubljuju vrhunski sljedovi chefa, Ane Grgić, obuhvaća i odležanu malvaziju pod nazivom Santa Lucia iz berbe 2013., pa će ova večer biti pravo gurmansko putovanje kroz okuse Istre i selekciju autohtonih i internacionalnih sorti premium etiketa vinarije Kozlović.

ana grgic | Author: Promo foto: Promo

Večera započinje u 20 sati dobrodošlicom u Esplanade 1925 Lounge & Cocktail baru uz ukusne zalogaje i otvaranje prvih butelja vina Valle iz 2015. godine, dobivenog kupažom dvije sorte malvazije istarske i sauvignon blanca. Večer se nastavlja u otmjenom ambijentu restorana Zinfandel's gdje će gosti uživati u premijernom kušanju vina vinarije Kozlović i gurmanskim kreacijama chefa, Ane Grgić. Na jelovniku će se tako naći lagano pečene kozice poslužene uz lardo, salatu od klica i kremu od šparoga, potom slijede dimljena prsa prepelice s kremom od plavog krumpira poslužena uz praline od guščje jetre nakon kojih dolazi primamljivi mousse od brie sira uz žele, carpaccio od cikle te prah od maslinovog ulja. Teleći obrazi u gustom umaku od tartufa uz kremu i čips od čičoka savršeno će zaokružiti večeru, a za sam kraj poslužit će se cannolo od marcipana s kremom od tamne čokolade i pjenom od badema koji se savršeno spaja s aromatičnim Sorbusom iz 2012.

zifandel | Author: Promo foto: Promo

„Doista nije bilo teško pronaći inspiraciju za sljedove u ovom jelovniku – svako od ovih vina koje će gosti moći isprobati ima svoju jedinstvenu, raskošnu notu i brzo sam pronašla prave namirnice i idealne okuse koji savršeno nadopunjuju vinsku priču obitelji Kozlović. Vjerujem da će gosti doista uživati u proljetnim kombinacijama, okusima, mirisima i bojama prelijepe Istre.“, izjavila je Ana Grgić, izvršna šefica kuhinje hotela Esplanade.

Cijena večere iznosi 495 kn po osobi, a uključuje domjenak dobrodošlice, gozbu od pet sljedova jela, konzumaciju šest etiketa vina vinarije Kozlović te kavu i čaj nakon večere, uz razgovor s vinarom i chefom. Broj mjesta je ograničen, a rezervacije se primaju na tel: 01 45 666 44 ili e-mail: zinfandels@esplanade.hr.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.