Kuhaona, mjesto koje svojim mirisima, okusima i zanimljivim tematskim radionicama redovito privlači veliki broj zaljubljenika u gastronomiju, jučer se pretvorila u pravo malo kraljevstvo.
Kombinirajući vještinu, talent, znanje i maštu dvije vrhunske zagrebačke gastro umjetnice: Priske Thuring, chefice restorana Dubravkin put i Petre Jelenić, pastry chefice slastičarnice Mak na konac, s bogatim aromama Kraljevskog Pana, kreirana je zabavna i edukativna kuharska radionica, čija je tema zasjenila sve dosadašnje.
Naime, ovoga puta u pitanju je bio „Kraljevski ručak“, kojeg su i više nego uspješno pripremali savjetnik Danskog veleposlanstva - Tomislav Gugo, novinari i food bloggeri – Morana Zibar, Zoran Vitas, predsjednica udruge osoba s invaliditetom 'Mogu sve' – Anja Mihaljević te ljubitelji dobre hrane i kapljice iz javnog života - Davor Meštrović, Josipa Pavičić te Andrea Andrassy.
Tijekom četverosatne radionice koja je održana u prekrasnom i funkcionalnom prostoru, pripremljena su i degustirana jela koja se odlično sljubljuju s Kraljevskim Panom ili je on jedan od njihovih sastojaka, poput jakobovih kapica s pancetom, pivskih bbq rebrica s prilogom od tikvica u pivskoj tempuri te pohanih čokoladnih tartufa kao desert.
Da se Kraljevski Pan sjajno nadopunjuje s delicijama vrhunske kuhinje, ne čudi s obzirom na njegovu jedinstvenu recepturu u kojoj se koriste dvije vrste hmelja i dvije vrste slada, što rezultira posebno pitkom, gotovo karamelastom aromom.
Crveno pivo koje s ponosom nosi epitet kraljevskoga, po prvi put je spravljeno u čast posjeta danskoga kraljevskog para Carlsbergovoj pivovari u Koprivnici, 23. listopada 2014. godine.
Upravo je tako Pan Kraljevski postao jedino hrvatsko pivo pripremljeno za živućeg monarha, dansku kraljicu Margaretu II.
Ukoliko do sada niste imali hrabrosti eksperimentirati s neobičnim spojem piva i hrane, svakako probajte; rezultat je kraljevski!