gastro postao
Čitavo jelo možete pripremiti u samo jednom loncu – jednostavno, ukusno, neodoljivo!
Ubacite sve sastojke u lonac, pa čak i tjesteninu, i kuhajte u divnom, aromatičnom umaku. Sirevima ćete postići neodoljivu kremoznost, karameliziranim lukom slatkoću, a temeljac će pomoći u stvaranju pravog malog bogatstva okusa. Ova tjestenina nevjerojatno je jednostavna, ali toliko ukusna da će se svakako tražiti porcija više.
Potrebno vam je:
- 4 žlice maslaca
- 2 glavice luka
- 1 žlica smeđeg šećera
- 1 šalica crnog vina
- 200 g šampinjona
- 2 režnja češnjaka
- 3 šalice temeljca
- 500 g tjestenine
- 2 lovorova lista
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 100 g ribanog sira
- 3 žlice gorgonzole
- Peršin
- Sol, papar
Priprema:
- Otopite maslac na tavi, dodajte sjeckani maslac i smeđi šećer.
- Miješajte i pirjajte dok luk ne omeška.
- Dodajte vino i pustite da se kuha dok vino ne ispari, a ostane samo karamelizirani luk.
- Očistite gljive, nasjeckajte ih i ubacite u tavu s lukom.
- Dodajte protisnuti češnjak i kuhajte oko 3-4 minute.
- Prelijte temeljcem i dodajte tjesteninu, lovorov list pa povremeno pomiješajte dok tjestenina ne postane al dente.
- Ukoliko je potrebno, dodajte još vode.
- Na kraju umiješajte vrhnje za kuhanje i papar, ribani sir i gorgonzolu.
- Kuhajte dvije minute dok se sir ne otopi.
- Poklopite, pustite da stoji nekoliko minuta i poslužite posipano svježim peršinom.
Dobar tek!