06. listopada 2016.

Kremasta tjestenina s gorgonzolom i šampinjonima

tjestenina s šampinjonima
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Čitavo jelo možete pripremiti u samo jednom loncu – jednostavno, ukusno, neodoljivo!

Ubacite sve sastojke u lonac, pa čak i tjesteninu, i kuhajte u divnom, aromatičnom umaku. Sirevima ćete postići neodoljivu kremoznost, karameliziranim lukom slatkoću, a temeljac će pomoći u stvaranju pravog malog bogatstva okusa. Ova tjestenina nevjerojatno je jednostavna, ali toliko ukusna da će se svakako tražiti porcija više.

Potrebno vam je:

  • 4 žlice maslaca
  • 2 glavice luka
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1 šalica crnog vina
  • 200 g šampinjona
  • 2 režnja češnjaka
  • 3 šalice temeljca
  • 500 g tjestenine
  • 2 lovorova lista
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 100 g ribanog sira
  • 3 žlice gorgonzole
  • Peršin
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Otopite maslac na tavi, dodajte sjeckani maslac i smeđi šećer.
  2. Miješajte i pirjajte dok luk ne omeška.
  3. Dodajte vino i pustite da se kuha dok vino ne ispari, a ostane samo karamelizirani luk.
  4. Očistite gljive, nasjeckajte ih i ubacite u tavu s lukom.
  5. Dodajte protisnuti češnjak i kuhajte oko 3-4 minute.
  6. Prelijte temeljcem i dodajte tjesteninu, lovorov list pa povremeno pomiješajte dok tjestenina ne postane al dente.
  7. Ukoliko je potrebno, dodajte još vode.
  8. Na kraju umiješajte vrhnje za kuhanje i papar, ribani sir i gorgonzolu.
  9. Kuhajte dvije minute dok se sir ne otopi.
  10. Poklopite, pustite da stoji nekoliko minuta i poslužite posipano svježim peršinom. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.