gastro postao
Uz ovu tjesteninu neće vam faliti ni riba, ni meso. Sljubite kremasti umak s al dente tjesteninom i opustite se uz tanjur stvarno dobre pašte.
Odlična tjestenina s tikvicama osvojit će vas jednostavnošću. Za nju vam nije potrebno puno vremena. Dok se kuha tjestenina, vi pripremite kremasti umak s limunovom koricom, parmezanom i vrhnjem za kuhanje. Začinite svoju tjesteninu onako kako vama odgovara i izgubite se u tanjuru fine, kremaste pašte.
Potrebno vam je:
- Tjestenina
- 4 žlice maslaca
- 2 režnja češnjaka
- 1 velika ili 2 male tikvice
- 1 limun
- 1 dl vrhnja za kuhanje
- Parmezan
- Bosiljak
- Sol, papar
Priprema:
- Ugrijte posoljenu vodu u kojoj će se kuhati tjestenina.
- Tjesteninu nemojte skuhati do kraja jer ćete je na kraju dodati u umak gdje će se kuhanje dovršiti.
- Za vrijeme dok se tjestenina kuha, ubacite žlicu maslaca na tavu i pustite da se zagrije.
- Dodajte češnjak i kuhajte pola minute, pa dodajte nasjeckanu tikvicu.
- Kuhajte oko pet minuta pa dodajte limunovu koricu.
- Ocijedite kuhanu tjesteninu i dodajte je u tavu.
- Ubacite ostatak maslaca, vrhnje za kuhanje i sir.
- Promiješajte.
- Začinite po želji.
- Na kraju dodajte još malo sira i bosiljak.
Dobar tek!