10. veljače 2016.

Kruh na treću - za zdravlje i sreću!

kruh
foto: John Pavlish
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavan okus i primamljiv izgled čine kruh na treću temeljem zdrave prehrane.

Sestre Anamaria i Zrinka Zajec ljubav prema kruhu i zdravim navikama pretočile su u K3 – kruh za zdravlje i sreću.

"Predani smo svakodnevnom kreiranju i izradi pekarskih proizvoda od najkvalitetnijih namirnica uz puno ljubavi i pažnje. Posvećeni smo stvaranju dodane vrijednosti za naše klijente pripremajući kruh od samo tri osnovna sastojka: brašno, vodu i sol. Želimo probuditi svijest ljudi o pravom domaćem kruhu, kruhu kakav su jeli naši stari" 

Jednostavan okus i primamljiv izgled čine kruh na treću temeljem zdrave prehrane. Proizvodi su izrađeni ručno od potpuno prirodnih sastojaka, zbog čega ostaju svježi tijekom nekoliko dana, a mnogi obožavatelji ovog kruha kažu da im je najukusniji nakon 48 sati. Sastojci kruha su brašno, sol i voda te kiselo tijesto (prirodni kvasac).

kruh | Author: John Pavlish foto: John Pavlish

Kiselo tijesto je najvjerojatnije prvo sredstvo koje se koristilo za dizanje tijesta i pripremanje kruha. Zapis o pravljenju kiselog tijesta potječe još iz starog Egipta, nastao je oko 1500. godine prije Krista. Tijesto nastaje miješanjem pšenice, raži ili druge žitarice s vodom te spora divljeg kvasca koje se nalaze u zraku i brašnu. Fermentacijski proces nastajanja kiselog tijesta traje 5 do 10 dana.

Ovakav kruh bolji je od običnog jer: laktobakterije u kiselom tijestu svojom aktivnošću razgrađuju bjelančevine poput glutena, zbog čega su rjeđe alergije na gluten, sadrži dobre probiotike, nižeg je glikemijskog indeksa, obogaćen je bjelančevinama, sadrži minerale (željezo, cink, magnezij...), prirodno je bogate arome i okusa, traje od 4 – 6 dana.

kruh | Author: John Pavlish foto: John Pavlish

Kruh3 možete pronaći na nekoliko prodajnih mjesta u Zagrebu:

  • Pekarna Bombolone - Žitnjak
  • Veronika Delikatese - Ilica, Mlinovi, Srednjaci, Špansko, Lanište, Dugave, Središće
  • Grga Čvarak - Vrbani 3
  • Košara&kašeta - Britanski trg
  • Mali plac, Branimir centar, svake srijede
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.