Zagrebačka Kuhaona nastavlja s novim radionicama u rujnu. Kao stručnjaci i ljubitelji hrane nude cjelovito kulinarsko iskustvo, čuvaju tradicionalnu hrvatsku gastronomiju i nude nove radionice za sve zaljubljenike u kuhanje.
Ove jeseni na Gornjem gradu možete naučiti nešto novo o jelima Indije, kako napraviti tanki indijski kruh ili goanski cuury s kozicama. Radionice se nastavljaju s azijskom kuhinjom, japanskom i tajlandskom. A za sve sladokusce tu je zanimljiva radionica o biskvitima, kako napraviti Sacher ili Genovese biskvit. Početkom listopada na rasporedu su domaće štrukle, Vid Nikolić će sve objasniti o tehnici pripreme i razvlačenja tijesta na nekoliko načina.
Raspored:
17.09.2015. - Okusi Indije – Predavač: Marijana Zlomislić, početak radionice: 18.00 sati. Naan kruh (tanki indijski kruh), Onion bhaji uz chutney (popečci od luka uz ukusni chutney), Goanski curry s kozicama, Paneer tikka masala (indijski paneer sir u pikantnom umaku) su jela u čijim okusima ćete uživati.
22.09.2015. - Japan za stolom – Predavač: Vid Nikolić, početak radionice: 18.00 sati. Na radionici ćete kuhati – Ramen tempuru (bogatu juhu s rezancima, povrćem i kuhanim jajem), Tempura od kozica, Gyoza (japanske okruglice punjene svinjetinom) i Yakitori (ražnjići od pilećeg zabatka i mladog luka).
24.09.2015. - Tajland na tanjuru – Predavač: Vid Nikolić, početak radionice: 18.00 sati. Zeleni curry s piletinom, Pad thai s kozicama, Satay piletinu s umakom od kikirikija i Sticky rice bit će na vašem tanjuru tijekom radionice.
30.09.2015.- Red biskvita, red kreme – Predavač: Petra Jelenić, početak radionice: 17.30 sati. Izvrsni Sacher biskvit (čokoladni), Genovese biskvit koji se više koristi za voćne torte i kolače i Krema od vanilije bit će slastičarski izazov za sve slatkoljupce.
01.10.2015. Štrukli na stolnjaku – Predavač: Vid Nikolić, početak radionice: 18.00 sati. Na radionici ćete naučiti tehniku pripreme i razvalačenje tijesta te pripremiti štrukle na nekoliko različitih načina.
Više informacija potražite na stranici Kuhaona