04. kolovoza 2014.

Ljetni tjedni menu

Fotor0804113232.png
gastro postao gastro.24sata.hr
Lagani, osvježavajući i recepti za gurmane koje ovaj tjedan morate isprobati. Proučite naše prijedloge i organizirajte cijeli tjedan uz fine obroke.

Ponedjeljak

Za početak tjedna predlažemo jednostavno i brzinsko jelo pripremljeno u woku. Pečena piletina s povrćem na ovaj način zadržat će sočnost, a okusi će se idealno prožeti za najukusniji tanjur i jelo od piletine.

Utorak

Domaća tjestenina već je odavno na cijeni, a vrhunska gastronomska poslastica definitivno postaje kada se spoji s umakom iz sljedećeg recepta. Toć od sipe s domaćom paštom lagano je ljetno jelo koje će vas osvojiti već na prvi zalogaj.

Srijeda

U laganom tonu nastavite i ostatak tjedna pa pripremite neodoljivu salatu od rajčica, bosiljka i mozzarelle. Jednostavnost spojena s bogatstvom okusa kao osnova mediteranske kuhinje u Caprese salati sigurno će vam postati omiljeno, lagano ljetno jelo.

Četvrtak

Tradicionalna hladna španjolska juha od povrća još je jedno odlično rješenje za vruće ljetne dane. Pogledajte kako to radi naša blogerica Neli Nežić u receptu za Gazpacho.

Petak

Za uvertiru u vikend predlažemo da kod kuće napravite salamu od hobotnice, koju ćete lagano rezati i uživati u okusima mora i do mjesec dana nakon što pripremite hobotnicu, a idealno će se na vašem tanjuru uklopiti u receptu za Carpaccio od hobotnice na rikuli.

Subota

U subotu se počastite Smokvama sa svježim kozjim sirom koje ćete pripremiti za manje od deset minuta, a neobičan spoj okusa dugo će kružiti po vašim nepcima i mislima.

Nedjelja

Najbolji izbor za kraj tjedna je pečenje za koje vam je potrebno nešto više vremena. Ovaj tjedan počastite se sočnom Janjetinom ispod peke.
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.