gastro postao
Isprobajte patlidžan na neki novi način, začinite ga baš onako kako vama odgovara i dopustite mu da vas u potpunosti osvoji.
Lagano jelo koje će voljeti svi, čak i vegetarijanci. Ubacite sve u tavu, pomiješajte i pazite da tjestenina ostane al dente. Igrajte se i spajajte patlidžan s okusima na koje do sada niste ni pomislili. Jelo zaljutite prema svom ukusu i uživajte u njemu toplom i hladnom.
Potrebno vam je:
- Tjestenina
- 1 veći patlidžan
- Maslinovo ulje
- 1 luk
- Češnjak
- 1 rajčica
- 1 žličica origana
- Chilli
- Svježi bosiljak
Postupak:
- Nasjeckajte patlidžan na trakice široke oko jedan centimetar.
- Tako nasjeckan odložite na papir za pečenje, posolite i ostavite da stoji oko pola sata.
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- Nakon pola sata prelijte patlidžan s dvije žlice maslinovog ulja, posolite i poparite pa ih rukama pomiješajte.
- Stavite ih u pećnicu na 20 minuta dok ne posmeđe.
- Kad se patlidžani peku, na žlici maslinovog ulja pržite luk i češnjak oko 10 minuta.
- Dodajte rajčicu, origano, chilli i bosiljak pa kuhajte dok se ne pretvori u umak, oko 10 do 15 minuta.
- Kada je patlidžan gotov, ubacite ga u umak.
- Skuhajte tjesteninu al dente, dodajte je umaku i pospite s još bosiljka.
Dobar tek!