12. srpnja 2016.

Ljuta tjestenina s patlidžanom

Tjestenina s patlidžanom
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobajte patlidžan na neki novi način, začinite ga baš onako kako vama odgovara i dopustite mu da vas u potpunosti osvoji.

Lagano jelo koje će voljeti svi, čak i vegetarijanci. Ubacite sve u tavu, pomiješajte i pazite da tjestenina ostane al dente. Igrajte se i spajajte patlidžan s okusima na koje do sada niste ni pomislili. Jelo zaljutite prema svom ukusu i uživajte u njemu toplom i hladnom.

Potrebno vam je:

  • Tjestenina
  • 1 veći patlidžan
  • Maslinovo ulje
  • 1 luk
  • Češnjak
  • 1 rajčica
  • 1 žličica origana
  • Chilli
  • Svježi bosiljak

Postupak:

  1. Nasjeckajte patlidžan na trakice široke oko jedan centimetar.
  2. Tako nasjeckan odložite na papir za pečenje, posolite i ostavite da stoji oko pola sata.
  3. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  4. Nakon pola sata prelijte patlidžan s dvije žlice maslinovog ulja, posolite i poparite pa ih rukama pomiješajte.
  5. Stavite ih u pećnicu na 20 minuta dok ne posmeđe.
  6. Kad se patlidžani peku, na žlici maslinovog ulja pržite luk i češnjak oko 10 minuta.
  7. Dodajte rajčicu, origano, chilli i bosiljak pa kuhajte dok se ne pretvori u umak, oko 10 do 15 minuta.
  8. Kada je patlidžan gotov, ubacite ga u umak.
  9. Skuhajte tjesteninu al dente, dodajte je umaku i pospite s još bosiljka.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.