1. Kod pohanja savjetuje da koristite isključivo oštro brašno kako vam se namirnica ne bi lijepila te imala grudice.
2. Oštro brašno preporuča i kod krumpirovog tijesta uz napomenu da se može dodati malo griza.
3. Kod kuhanja juhe, najbolja voda je kišnica jer je siromašna ostalim tvarima zbog čega bolje može upijati sastojke juhe.
4. "Kada pečete nešto na roštilju, namirnicu je potrebno zatvoriti s jedne i druge strane kako se ne bi presušila. Možete je staviti u pećnicu da "zori" kako sokovi ne bi curili te da se sve složi kako treba.", navodi Branko Ognjenović.
5. Rižu za rižoto je dobro zgrijati kako bi postala "glanckasta". Na kraju obavezno povezati s isključivo hladnim maslacem. Rižu, kao i tjesteninu treba obliti hladnom vodom inače ona još kuha pa se raspadne ili raskuha.
6. Tvrdo kuhano jaje najbolje nakon kuhanja staviti u hladnu vodu kako rub od žumanjka ne bi oksidirao.