11. travnja 2016.

Punjeno povrće kao glavno jelo

Punjeni luk
gastro postao gastro.24sata.hr
Punjeno povrće često nepravedno zapostavljamo u kuhinji. No, vrijeme je da se ta nepravda ispravi!

Punjeno povrće možete poslužiti kao predjelo ili glavno jelo. Tikvice, papriku, luk ili šampinjone punite s povrćem, sirom, jajima, slaninom ili mesom te uživajte u aromiokusima.

Prijedlog za punjeni luk

Sastojci: 

  • 5 glavica luka
  • 5 ploški pancete
  • Ružmarin
  • Žličica češnjaka u prahu
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 80 g parmezana
  • 1 dcl kiselog vrhnja
  • Sol, papar, majčina sušica
  • 2 ukiseljene lučice

Priprema:

1. Luk očistite od ljuske i stavite kuhati glavice. Kad voda zavrije, kuhajte ga 10-ak minuta. Izvadite ga šupljikavom žlicom i ostavite da se malo ohladi.
2. Nožem odrežite vrhove. Sredinu izdubite pazeći da vrhovi ostanu neoštećeni. Omotajte svaku glavicu ploškom pancete, učvrstite čačkalicama i složite u lim obložen papirom za pečenje.
3. Nasjeckajte ukiseljene lučice, unutrašnost i vrhove luka. Zagrijte u dubljoj tavi malo ulja i prepržite sjeckani luk 2-3 minute. 
4. Maknite s vatre. Umiješajte lučice, kiselo vrhnje, majčinu dušicu, sol i papar.
5
. Smjesom nadjenite svaku glavicu luka. Pospite ih ribanim parmezanom i položite preko svake grančicu ružmarina. Pecite ih 20-ak minuta na 200°C.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.