30. kolovoza 2016.

Mediteranski slanci s pršutom, sirom i maslinama

mediteranska hrana
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite tijesto za slance pa ga prezentirajte u nešto drugačijem izdanju.

Štapiće koji će osvojiti apsolutno svakog ljubitelja mediteranskih okusa pripremite za druženje s prijateljima ili ponesite na izlet u prirodu. Uklapaju se su u svaku priliku, a uz dobar umak bit će odlično predjelo obiteljskom ručku, ali i ukusna grickalica svakoj filmskoj večeri.

Potrebno vam je:

  • 1 šalica mlijeka
  • 2 žlice maslaca
  • 1 žličica šećera
  • 1 kvasac
  • 1 žličica soli
  • 3 šalice brašna
  • ½ žličice origana
  • ½ žličice bosiljka
  • Maslinovo ulje

Priprema:

  1. Zamijesite tijesto od brašna, mlijeka, maslaca, kvasca, soli i šećera i pustite da se digne.
  2. Kad se diglo, razvaljajte ga i polovicu tijesta premažite maslinovim uljem i pospite nasjeckanim sirom, maslinama, pršutom, bosiljkom i origanom.
  3. Preklopite drugom polovicom tijesta pa režite na štapiće.
  4. Uhvatite ih za krajeve i zavrnite u suprotnim smjerovima.
  5. Stavite na papir za pečenje, premažite jajem, pospite sezamom i soli.
  6. Pecite na 200 stupnjeva dok ne dobiju zlatnu boju.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.