gastro postao
Odlično će se složiti sa svakim prilogom i očarati vas okusima.
Citrusni okusi gustog umaka i piletine u kombinaciji s rižom, tjesteninom ili njokima bit će izvrstan ručak. Pripremite ovu jednostavnu piletinu i uživajte u sjajnim aromama. Za jači okus limuna možete dodati i malo limunove korice. Zdjela fine sezonske salate, čaša bijelog vina i ova divna kombinacija podsjetit će vas da sreća zbilja je u malim stvarima.
Potrebno vam je:
- 600 g pilećih prsa
- 3 žlice maslaca
- 1 šalica brašna
- 100 ml temeljca
- 1 limun
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
- Peršin
Priprema:
- Narežite pileća prsa na tanke ploške.
- Začinite soli.
- Pomiješajte sol i brašno pa u to uvaljajte piletinu.
- Na tavi otopite žlicu maslaca i pecite piletinu oko 2 do 3 minute sa svake strane.
- Kada ste ispekli meso, maknite ga na tanjur.
- U tavu dodajte limunov sok i temeljac.
- Kuhajte dok se umak lagano ne zagusti od brašna koje je ostalo u tavi.
- Kada se pojave mjehurići, maknite s vatre i dodajte maslac, a zatim i piletinu.
- Kuhajte još kratko pa poslužite toplo.
Dobar tek!