29. listopada 2016.

Meka i nježna: Neodoljiva piletina s limunom

piletina s limunom
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Odlično će se složiti sa svakim prilogom i očarati vas okusima.

Citrusni okusi gustog umaka i piletine u kombinaciji s rižom, tjesteninom ili njokima bit će izvrstan ručak. Pripremite ovu jednostavnu piletinu i uživajte u sjajnim aromama. Za jači okus limuna možete dodati i malo limunove korice. Zdjela fine sezonske salate, čaša bijelog vina i ova divna kombinacija podsjetit će vas da sreća zbilja je u malim stvarima.

Potrebno vam je:

  • 600 g pilećih prsa
  • 3 žlice maslaca
  • 1 šalica brašna
  • 100 ml temeljca
  • 1 limun
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar
  • Peršin

Priprema:

  1. Narežite pileća prsa na tanke ploške.
  2. Začinite soli.
  3. Pomiješajte sol i brašno pa u to uvaljajte piletinu.
  4. Na tavi otopite žlicu maslaca i pecite piletinu oko 2 do 3 minute sa svake strane.
  5. Kada ste ispekli meso, maknite ga na tanjur.
  6. U tavu dodajte limunov sok i temeljac.
  7. Kuhajte dok se umak lagano ne zagusti od brašna koje je ostalo u tavi.
  8. Kada se pojave mjehurići, maknite s vatre i dodajte maslac, a zatim i piletinu.
  9. Kuhajte još kratko pa poslužite toplo.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.