Najave 01. rujna 2023.

11 dana uživanja u vrhunskim burgerima

Burger Festival Zagreb
Submarine Smokehouse burger foto: Zagreb Burger Festival
gastro postao gastro.24sata.hr
Chefovi su nadmašili sva očekivanja - pogledaj što spremaju za Burger Festival Zagreb koji će se od 7. do 17. rujna održati u Parku dr. Franje Tuđmana

Od četvrtka 7. rujna pa do nedjelje 17. rujna u zagrebačkom Parku dr. Franje Tuđmana na omiljenom Burger Festivalu Zagreb, dočekat će vas najoriginalnije kreacije proslavljenih chefova i burger entuzijasta iz Hrvatske i susjedstva.

Osim što će se na istoj lokaciji po prvi put zajedno odvijati Burger Festival i Zagreb Street Art Festival s više od 165 umjetnika iz 33 zemlje svijeta, osim 5 besplatnih koncerata (Songkillers, Vatra, Kuzma & Shaka Zulu, Bolesna braća, Ida Prester i Lollobrigida); 2 dječje zone, gratis kulinarskih radionica, nastupa DJ-eva, silent kina i natjecanja u spravljanju burgera, na Festivalu će se na ukupno 20 kućica, uz provjerene i omiljene klasike, moći kušati i uistinu ekstravagantni burgeri.

Brioche peciva mijese na lokaciji

Po prvi puta će se na Burger Festivalu brioche peciva mijesiti i peći na lokaciji i to u režiji gurmanima dobro poznatog Boogie Laba. Oni će nastupiti sa dva mesna smash burgera i jednim tuna smash burgerom.

 | Author: Zagreb Burger Festival Mrs.Fogg - PANNICARNO foto: Zagreb Burger Festival

Pravu senzaciju pod nazivom Pannicarno za ovogodišnji zagrebački Burger Festival pripremila je Pizzeria i bar Mrs.Fogg. Jedinstveni je to spoj burgera i sendviča s junećim mesom, čija je posebnost friško pečeno tijesto s premazom od češnjaka i parmezana koji mu daju dodatnu aromu i teksturu.

Burgere od isključivo biljnih namirnica donosi Beg’s Plant Based Street Food koji će iznenaditi i očarati nepca čak i najzahtjevnijih gurmana svojim Signature burgerom u single i double verziji, te sa Crispy Chicken i Spicy Chicken burgerima.

 | Author: Zagreb Burger Festival Full Circle by Marko Palfi - Smokey Double burger foto: Zagreb Burger Festival

Veterani Burger Festivala

Veterani Burger festivala iz Instituta za burgere by Mate Janković zagrebačku će publiku osvojiti svojim nenadmašnim kombinacijama okusa koji redovito postaju evergreeni, među kojima je i zvijezda Asian Street Food Festivala, Spicy Korean burger od 100 % junetine iz lokalnog uzgoja, azijskim kupusom, kimchijem, pečenim carskim mesom, cheddar sirom i gochujang mayo umakom.

Zadarski entuzijasti Picnic Mingle & Fun dolaze s legendarnim Blackie burgerom, ljetnim hitom - burgerom od kozica, te Juicy i Snow burgerima u pratnji neodoljivih prženih batata.

 | Author: Zagreb Burger Festival Picnic_Mingle&Fun_blackie burger foto: Zagreb Burger Festival

Autorski burgeri iz Zrenjanina

Full Circle by Marko Palfi na zagrebački Burgerfest donosi ozbiljno uzbudljive novitete. Njegov Dekadent, pobjednik Zagreb Burger Festa 2020. ove se godine vraća u novom, poboljšanom 2.0 izdanju. Radi ga od kombinacije španjolske Txogitxu govedine dubokog i intenzivnog okusa, te japanske Wagyu govedine koja je kao najkvalitetnija na svijetu poznata po mekoći i sočnosti.

Specifičnu kompleksnost ovom burgeru daje kava, koja je neobičan dodatak koji cijelu kreaciju diže na novi nivo. Uz to, u ponudi će imati i svoj klasik Smokey Double D, zatim Cheeky Italian s piletinom s OPG-a Orehovec i kombinacijom mozzarelle, pistacije i bosiljka. Za ljubitelje ribe, tu je Fishy Asian koji kombinira tunu, kao ribu koja ima karakter i losos koji burgeru daje sočnost, dok specifični azijski okusi prisutni u wasabiju, soja sosu i đumbiru ovaj burger čine prepoznatljivim.

 | Author: Zagreb Burger Festival Bistro_Funk foto: Zagreb Burger Festival

Iz Zrenjanina prvi put na Burger Festival Zagreb dolazi Bistro Funk koji će predstaviti autorske burgere koristeći namirnice hrvatskih lokalnih proizvođača. “Za sada bih otkrio samo jedan burger, a to je janjeći. Ostalo ćete morati doći i probati”, kaže nam Dušan Žarkov iz Bistroa Funk.

 | Author: Zagreb Burger Festival Hidden burger foto: Zagreb Burger Festival  | Author: Zagreb Burger Festival Hidden Spicy Fries foto: Zagreb Burger Festival

Burgeri s Michelinovom zvjezdicom

Na Burger Festivalu Zagreb u mirisnom oblaku dima ćete pronaći i talentiranog, Michelinovim zvjezdicama ovjenčanog chefa Denija Srdoča. U svom prvom osobnom projektu, Hidden Wine Bistrou by Deni Srdoč, okupio je tim mladih strastvenih ljudi koji daju sve od sebe s ciljem da gosti budu zadovoljni kako hranom tako i servisom, te ambijentom.

Na kamado grillu na ugljen Deni i njegov tim spremat će 3 vrste burgera: Hidden burger, El Popta’s i i Drunken burger, te tri vrste krumpirića - regular, cheese i spicy fries.

 | Author: Zagreb Burger Festival Submarine Greek burger foto: Zagreb Burger Festival

Domaći brend koji je postao sinonim za vrhunske craft burgere, te jedina hrvatska netehnološka tvrtka koja se našla na popisu Financial Timesa 1000 najbrže rastućih tvrtki za 2020. godinu, Submarine Burger, na Festival dolazi s već poznatim Original burgerom, Smokehouse burgerom i Original vegan burgerom.

Submarine donosi i autentične okuse Mediterana u posve novom Greek burgeru koji spremaju od 100% junetine iz lokalnog uzgoja, sa svježom zelenom salatom, rajčicom i lukom, komadićima feta sira i tzatziki umakom. Ponudu prate i njihovi krumpirići Truffle Grana Padano te Classic.

 | Author: Zagreb Burger Festival Burger jam foto: Zagreb Burger Festival

Stiže i Pažanin

Pored spomenutih kreacija, svi Zagrepčani i gosti metropole na Burger Festivalu će moći kušati i delicije koje spremaju Bite of Fun by Melkior, Burger Jam, 4Burgers, Burger Bar, Cheesy Burger, Pommes i Chefs Burger by Ivan Pažanin, čija Crispy Kapula sa 100 % junetinom iz domaćeg uzgoja, rikolom, karameliziranim lukom, prženim lukom, ukiseljenim jalapeño papričicama, cheddar sirom i honey mustard umakom sigurno dobiva nove obožavatelje.

Za ljubitelje slatkog tu je najbolji craft sladoled u Zagrebu i šire - Luxury gelato Pri suncu talentirane Nine Šarić. Na Burger festivalu u Zagrebu će uz gelato na kuglice nuditi i popsicles - sladoled na štapiću. Među više od 10 kombinacija okusa se ističu malina s bijelom čokoladom i kombinacija lješnjak, čokolada i badem.

 | Author: Zagreb Burger Festival Čeka nas i bogat izbor pića foto: Zagreb Burger Festival

Aperitivi i jako dobra glazba

Savršene aperitive, pratnju uz burgere, te osvježenje uz odlične live koncerte posjetitelji će pronaći na Central Baru i legendarnoj Gingle Bells kućici koja uvijek iznova oduševljava svojim autorskim koktelima, a za Zagreb posebno izdvajaju TeraGino Fusion i veliki hit pulskog burger festivala, Teranino Spritz.

Za odličnu atmosferu i totalno cool glazbu svih dana Festivala pobrinuo se Ozren Kanceljak uz kojeg će još nastupiti: DJ Jazzozo, DJ Luigi, Robert Mareković, DJ Stanko Bondža i DJ Luka Deluxe. Djeca će uživati u Zagi Kids zoni i animacijama Feshta by Ziva.

Odrasli željni filmova mogu uz burgere guštati u silent kinu, a oni željni učenja mogu se prijaviti na 2 besplatne kulinarske radionice Centra za kulturu prehrane, a svi željni dokazivanja mogu 16. rujna od 14:00 sati peći vlastite burgere i stati pred Matu Jankovića, Denija Srdoča i Ivana Pažanina koji će odabrati najbolje.

 | Author: Zagreb Burger Festival Luxury Gelato Pri Suncu foto: Zagreb Burger Festival

Doza umjetnosti

Sve detalje bogatog programa Zagreb Street Art Festivala na čijoj kućici će se moći kupiti radovi svjetskih street art zvijezda, potražite na web stranicama festivala, a na besplatne Street Art ture koje će se održavati tijekom svih deset dana festivala potrebno se prijaviti na mail: sokre1973@gmail.com.

Raspored koncerata, radionica, detalje dječjih zona, te linkove za prijavu na natjecanja i radionice potražite na Facebooku i Instagramu Burger Festivala gdje ćete pronaći i svakodnevne novosti, kao i brojna iznenađenja i darivanja. Ulaz na festival je besplatan, radno vrijeme je svaki dan od 12 do 24 sata. I ponovit ćemo još jednom: Burger festival Zagreb održava se od 7. do 17. rujna u Parku dr. Franje Tuđmana. 

 | Author: Zagreb Burger Festival Hidden El Popota burger foto: Zagreb Burger Festival

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.