Najave 260 prikaza 12. rujna 2018.

3. Festival gljiva i ljekovitog bilja u Parku prirode Lonjsko polje

Promo
Ovog puta, putevi okusa i mirisa vodit će nas podno Moslavačke gore i brojnih vinograda do moslavačkih vrata u Park prirode Lonjsko polje – Prijamnog centra Repušnica na III. Festival gljiva i ljekovitog bilja 29. rujna ove godine.

Popularno zvani, FungiFest, u svom će ovogodišnjem programu obuhvatiti: izložbu gljiva, stručna predavanja, izlagače na štandovima, kuhanje i podjelu gulaša od gljiva, pokazno traženje tartufa s obučenim psima, predstavljanje lokalnih vinara, kulturno-umjetnički program i gastronomske sadržaje tijekom cijelog dana koje će upotpuniti večernji glazbeni nastupi.

 | Author: Promo Promo

U stručnom djelu programa organiziraju se stručna predavanja i izložbe kojima će se predstaviti bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta za koje je utvrđeno da čine bogatstvo biološke raznolikosti na području Parka prirode Lonjsko polje. Velika izložba gljiva omogućit će posjetiteljima pogled na primjerke gljiva koje rastu na širem području Moslavine i dijela Slavonije, označene karticama koje će sadržavati hrvatski i novi znanstveni naziv kao i oznaku jestivosti.

Cjelokupni doživljaj druženja na prostoru Parka prirode upotpunit će pješački i biciklistički obilasci Lonjskog polja uz pratnju stručnih vodiča, mogućnost vožnje kanuom, kao i vožnja u prikolici koju će vući oldtajmer traktor „Krapec“.

Navratite 29. rujna do Prijamnog centra Repušnice i zajedno s organizatorima naučite nešto novo o gljivama i ljekovitom bilju, uživajte u eno-gastro ponudi ili jednostavno uživajte u prekrasnoj prirodi Parka prirode Lonjsko polje.

 | Author: Promo Promo

Preporuka:
FungiBajk (organizirana biciklijada) - na FungiFest navratite svojim biciklima. Start je u 11:00 sati kod biciklističkog odmorišta u Kutini (retro bicikl kod OŠ Vladimira Vidrića).

Više informacija:

Internet stranica: www.turizam-kutina.hr
Facebook događaj: FungiFest3

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.