Najave 27. svibnja 2024.

A'more i Pupitres - mjesto gdje se uživa u vinu i dizajnu

A'more i Pupitres
Sanja Gregorius i Jelena Šimić Valentić
foto: Filip Popović
Zagreb je dobio novo 'IT' mjesto koje donosi novi život u Medulićevu ulicu. A'more i Pupitres vode nas u svijet dizajna i vina

Medulićeva ulica dobila je posebno, novo mjesto u kojem se u isto vrijeme može uživati u vrhunskom dizajnu, ali i vrhunskim vinima. A'more i Pupitres dva su imena smještena u predivno uređenom prostoru, koja pričaju priču o prijateljstvu i novim počecima.

Amore je lifestyle boutique, trgovina namještaja, dekora za dom i za sve ljubitelje dizajna, dok je Pupitres boutique vinske kulture. Ovaj brend itekako je poznat brojnim ljubiteljima vina koji su prošli vinske radionice Jelene Šimić Valentić. No, i kreatoricu A'more priče Sanju Gregorius znaju mnogi kao vlasnicu nekadašnjeg, jednog od najboljih zagrebačkih restorana Apetit City te kreatoricu gastro trendova posljednjih dvadesetak godina u Hrvatskoj.

A'more i Pupitres | Author: Filip Popović A'more i Pupitres foto: Filip Popović

Više funkcija istog prostora

Dublji pogled kroz veliki izlog, te ulazak u sam prostor od gotovo 200 m2 uvodi nas u jedan novi svijet. Prostor oduševljava na prvu.

"Namjena prostora je multifunkcionalna te je stoga i pristup projektiranju bio takav da je trebalo zadovoljiti i objediniti prodajno- izložbenu, ugostiteljsku i servisnu funkciju. Prije svega to je razvidno u izboru podne obloge.

Upotrijebila sam isti materijal, specifičnu vrstu tapisona, u dvije različite boje; cognac i crnoj, te tako jednostavno diferencirala zone!", otkriva arhitektica Vlatka Čižmić, zaslužna za uređenje interijera.

A'more i Pupitres | Author: Filip Popović A'more i Pupitres foto: Filip Popović

Prostorom dominira šank od smeđe staklene opeke i on je tu da zadovolji ugostiteljski dio, ali je i vizualna barijera između dva prostora. Arhitektonska rasvjeta u ovom prostoru je neutralna i u cijelom interijeru je uniformirana, dok je dekorativna rasvjeta prilagođena namjeni pojedinih zona i dio je ponude A'morea. Materijali su pak prirodni, tonovi zagasiti, nenametljivi, kako bi naglasak bio na izloženim predmetima.

A'more i Pupitres | Author: Filip Popović Sanja Gregorius foto: Filip Popović A'more i Pupitres | Author: Filip Popović A'more i Pupitres foto: Filip Popović A'more i Pupitres | Author: Filip Popović A'more i Pupitres foto: Filip Popović

Ljubav prema dizajnu i estetici

Dugogodišnja ljubav Sanje Gregorius prema dizajnu i estetici sada je manifestirana kroz A'more lifestyle boutique, gdje je stvorila kreativan i nadahnjujuć prostor.

"Proizvodi koji se nalaze u trgovini odražavaju osobnost mladih dizajnera diljem svijeta, a mene su oduševili i inspirirali da kreiram atraktivnu paletu artikala koji su neodoljivi, karakterni, veselih boja, korisni i koji svaki dom čine posebnijim!", otkriva Sanja. 

A'more i Pupitres | Author: Filip Popović A'more i Pupitres foto: Filip Popović A'more i Pupitres | Author: Filip Popović A'more i Pupitres foto: Filip Popović

Spontana suradnja dvije kreativke

Sanjina i Jelenina suradnja nastala je spontano kada su na nagovor prijateljice došle vidjeti prostor u kojem su odmah vidjele skriveni potencijal i idealnu priliku da svoje ideje uklope u zajednički koncept. Ideja i koncept su takvi da se klijenti nakon obilaska i kupovine u trgovini mogu osvježiti i opustiti uz čašu vina u Pupitresu.

Velik broj vinskih entuzijasta prošao je dosad vinske škole i radionice u Jeleninom Pupitresu koji ove godine slavi 10. godišnjicu. Naziv Pupitres dolazi od francuske riječi "pupitre" (franc doslovno "stol za učenje"), a u vinskom svijetu označava posebno konstruiran stolu, odnosno stalak u obliku slova "A" s rupama gdje stavljamo boce pjenušavog vina, prvenstveno šampanjaca.

A'more i Pupitres | Author: Filip Popović Jelena Šimić Valentić foto: Filip Popović

"Oduvijek sam voljela šampanjce jer svojom aromom donose toliko toga – mirise djetinjstva, brioša, netom pečenog kruha, toplinu doma i obitelji. Novi Pupitres ima 60 sjedećih mjesta, ali je uz to prilagodljiv potrebama klijenata i evenata. U cijeli prostor, koji obuhvaća i A'more i Pupitres stane do 200-tinjak ljudi.

Prijepodne će klijenti ovdje moći popiti kavu poznatog talijanskog brenda iz Padove, cijeđeni sok ili pojesti zanimljiv zalogaj. Vinska karta će biti dinamična te kreirana u trenutnoj inspiraciji, što je najljepši posao svakog sommeliera. Večeri će pak biti ispunjene vinima te raznim tematskim radionicama pod okriljem Pupitresa!", otkrila je Jelena Šimić Valentić.

A'more i Pupitres | Author: Filip Popović A'more i Pupitres foto: Filip Popović A'more i Pupitres | Author: Filip Popović A'more i Pupitres foto: Filip Popović A'more i Pupitres | Author: Filip Popović A'more i Pupitres foto: Filip Popović

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.