Ana Roš udružuje snage sa Starom Školom i glavnim chefom Janom Vukasovićem u stvaranju novog kulinarskog smjera i jelovnika, donoseći svoj prepoznatljiv hiperlokalni i sezonski pristup u ambijent ovog restorana u istarskoj unutrašnjosti.
Novi jelovnik Stare Škole neprestano evoluira i mijenja se, a pritom je duboko ukorijenjen u bogatstvo istarskog krajolika kroz lokalno proizvedene sezonske namirnice i tradiciju regije. Restoran je smješten u obnovljenoj osnovnoj školi u malom mjestu Krasica kraj Buja, prostoru u kojem se ocrtava komadić istarske povijesti s kojeg puca zapanjujuć pogled sve do Tršćanskog zaljeva.
Stara Škola
Stara Škola
Srneći file, šumske borovnice, umak od ljutike i vrganji
Najbolja kuhinja nastaje kroz dijalog i suradnju
“Iz doline Soče, Istra mi je uvijek bila nadohvat ruke, ne samo geografski, već i emotivno. Ova suradnja odražava moje uvjerenje da najbolja kuhinja uvijek nastaje kroz dijalog i suradnju. Podrška mladim talentima i davanje prilike da pronađu vlastiti glas ključno je za razvoj gastronomije”, rekla je o ovoj suradnji Ana Roš.
Suradnja između Ane Roš i glavnog chefa Stare Škole Jana Vukasovića odražava Aninu trajnu predanost njegovanju i osnaživanju nove generacije kulinarskih talenata. Oslanjajući se na mrežu lokalnih proizvođača i poljoprivrednika, Stara Škola se pojavljuje kao destinacija moderne istarske kuhinje s jasno izraženim lokalnim identitetom i globalnim odjekom.
Ana Roš i Jan Vukasović
Stara Škola - vinski podrum
Stara Škola
Zagrebački od zeca, topli ‘tartar’, grillani kupus i bijeli tartuf
Inspiracija u istarskoj gastronomskoj baštini
“Svako jelo mora odražavati ono u što vjerujemo i gdje se nalazimo. Inspiraciju crpim iz istarske gastronomske baštine i ljudi koji stvaraju sjajne stvari u vlastitim kuhinjama, na svojim imanjima i vrtovima.
Inspiracija su mi ljudi poput moje bake, majke i naših dobavljača, koji tek nakon bezbroj popijenih kava na njihovoj terasi postaju sigurni da ćeš njihove proizvode koristiti s poštovanjem. Zahvalan sam na prilici da surađujem s Anom koja me svakog dana potiče da pomičem svoje granice i drukčije promišljam o svemu što stvaram”, zaključuje chef Stare Škole Jan Vukasović.