Velik udio nezaposlenih osoba u Hrvatskoj su ugostiteljski zaposlenici - konobari, kuhari, barmeni i drugi. U slučaju da nisu ostali bez posla, trenutno su na primoranom godišnjem odmoru ili su na minimalcu. Broj nezaposlenih u ugostiteljskom sektoru iz dana u dan raste, a ostatak ih se boji za svoju budućnost.
Trenutna situacija s COVID-19 koja je pogodila hrvatsko gospodarstvo, a ponajviše ugostiteljski sektor, ostavlja veliku štetu. Osobama koje se bave ugostiteljstvom u ovoj je situaciji vrlo teško, ali srećom imaju i više slobodnog vremena. Badel1862 je ovu novonastalu situaciju vidio kao priliku da im pomogne te je odlučio predstaviti besplatne online edukacije za sve konobare, barmene, koktel majstore, kuhare i one koji se tako osjećaju.
Cilj Badelovih edukacija je pomoći ugostiteljskim zaposlenicima i dati im dodatna znanja i vještine kako bi kasnije bili još kompetentniji na tržištu. Svi prijavljeni imat će priliku, kroz period od četiri tjedna, usavršiti znanja i vještine iz područja jakih alkoholnih pića, vina, koktela, kulinarstva i psihologiji potrošača.
Edukacija je koncipirana tako da prijavljene osobe imaju pristup video materijalima preko kojih će učiti od najboljih iz svake kategorije, a za praktično rješavanje zadataka i testiranje teorijskog znanja polaznici će biti uključeni u Badel Masterclass online platformu. Prijavljeni će tako iz područja jakih alkoholnih pića imati priliku učiti od legende koja već 16 godina pokazuje svoje sposobnosti iza šanka, a iza sebe ima čak četiri titule hrvatskog prvaka u flairu - Mario Majcen. Ivan Šarić predavač je u kategoriji psihologija potrošača, a kroz njegova predavanja polaznici će imati priliku naučiti o govoru tijela te vještini pregovaranja i zrcaljenja. Za područje kulinarstva zadužen je renomirani hrvatski kuhar David Skoko koji inače ima i vlastitu TV emisiju. Tijekom predavanja poznatog hrvatskog sommeliera Darka Lugarića, koji iza sebe ima i titulu najboljeg sommeliera kontinentalne Hrvatske, polaznici će imati priliku steći teorijska i praktična znanja iz područja vina.
Osim iznad nabrojanih stručnjaka, kroz edukaciju od četiri tjedna, polaznici će imati priliku slušati i mnoge druge predavače te Badelove stručnjake kao što su Mia Markač, Mladen Zrno, Vesna Jurak i mnogi drugi.
Završetkom predavanja, svi prijavljeni koji su položili testove znanja, dobit će i certifikat kojim će se moći predstaviti potencijalnim poslodavcima. Najuspješniji kandidati koji su pokazali dodatan trud i zalaganje tijekom trajanja edukacije bit će posebno nagrađeni.
Pozivamo sve zainteresirane konobare i ugostiteljske zaposlenike da se prijave na linku do 28. travnja kada se prijave zatvaraju. Online predavanja kreću 4. svibnja.