Najave 03. prosinca 2019.

Božićna bajka u najsjajnijem izdanju do sada: Uživaj u sjajnim jelima i glazbi!

1/4
foto: Mario Pavlović
gastro postao gastro.24sata.hr
Konačno je započelo po mnogima najljepše doba godine. Mjesec je to ispunjen milijunima svjetlećih lampica i osmijeha, aromom klinčića, cimeta i kuhanog vina te okusom sočnih i izdašnih zimskih jela.

Zagreb je ovog vikenda u potpunosti obukao svoje blagdansko odijelo i sad ga jedva čeka pokazati baš svima. Na Trgu bana Josipa Jelačića već je dobro poznato kako se odvija prava Božićna bajka čemu svjedoče i spektakularne fotografije, a u nastavku pročitajte zašto ove godine ne smijete propustiti ovu lokaciju: 

Jedinstven glazbeni program

Sjajni bendovi poput Ljetnog kina i Swingersa garantiraju dobru zabavu, a pridružit će im se i Mačci te Scifidelity Orchestra. Osim njih svakog dana vas očekuju i posebno birani glazbeni brojevi koji će vas sasvim sigurno zagrijati i rasplesati poput DJ Ozrena Kanceljaka i brojnih drugih. Detaljan raspored bendova možete pratiti na društvenim mrežama Božićne bajke by Mastercard.  

 | Author: Mario Pavlović foto: Mario Pavlović

Prava zimska i sočna jela

Posebna pažnja polagala se na bogatu gastronomsku ponudu. Mogli bismo danima nabrajati što sve možete kušati na kućicama, ali svakako nemojte propustiti provjereno dobre Okrugljakove zapečene štrukle, sjajnu pašticadu u kruhu i krpice sa zeljem na Pepermintovoj kućici Borisa Kovačeka i Tome Ricova ili recimo gulaš od hobotnice i vepra u Medinom Brlogu.

 | Author: Mario Pavlović foto: Mario Pavlović

Davor Dretar Drele već dobro poznat kao šmeker koji zna sjajno kuhati samo na Božićnoj bajci by Mastercard pripremat će meso z tiblice, janjeću šlapicu (mekanu, pečenu janjetinu posluženu u ciabatti s povrćem i bijelim umakom na bazi češnjaka), buncek, krvavice kao i nešto na žlicu.  Bit će tu mađarskog gulaša, čobanca, zagrebačkog ajngemahteca, lovačkog graha, perkelta od divljači, krem juhi od vrganja, buče i tikvica, zagorske juhe, a tu i tamo će zamirisati i prava domaća kokošja juhica s jetrenim knedlama!

Isto tako vrijedi napomenuti kako uz plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama ostvarujete 10% popusta na cijeli iznos kupnje na kućicama. To je samo dio onog što vas očekuje, nešto ćete ipak trebati doznati i odabrati svoje favorite sami!

 | Author: Mario Pavlović foto: Mario Pavlović

Dječji program 

Svakog vikenda od 11 sati odvijat će se posebna Kraševa blagdanska priča ispunjena slatkišima uz druženje s Djedom Božićnjakom. Samo na ovoj lokaciji postavljena je jedinstvena kućica koja neodoljivo podsjeća na onu iz bajke o Ivici i Marici što će zasigurno razveseliti sve mališane. 

 | Author: Mario Pavlović foto: Mario Pavlović

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.