Najave 07. srpnja 2020.

Čaroban rose iz Kutjeva za osvježavajuće uživanje u ljetu

foto: Vinarija Kutjevo
gastro postao gastro.24sata.hr
50 nijansi Rosé boje, ali i okusa i mirisa – to je izričaj osjeta koji ćete doživjeti već u prvom gutljaju ovog zavodljivog, mirisnog vina boje lososa, ili još točnije – boje nježne ženske puti. Savršen je odabir za vruće ljetne noći stvorene za uživanje do zore…

Vinarija Kutjevo ovog ljeta nudi neodoljivo, luksuzno osvježenje u svakoj kapi Premium Rosé 2019. vina koje je proglašeno najboljim roséom regije Slavonije i Podunavlja u sklopu nedavno održanog ocjenjivanja «Vinske zvijezde». Ovaj Rosé osvaja svojim profinjenim aromama crvenog bobičastog voća, među kojima se ističe brusnica obogaćena svježinom biljnog karaktera.

 | Author: Vinarija Kutjevo foto: Vinarija Kutjevo

Premium Rosé 2019. je kupaža (cuvée) Pinot Noir i Zweigelt sorti koje mu, uz neodoljivu boju lososa, daju i specifičan mineralni karakter prepoznat i jedinstven za kutjevački terroir. Nositelj zaštićene oznake izvornosti, Kutjevo Premium Rosé 2019. dolazi s južnih obronaka Krndije, gdje se vinogradi nalaze između 200 i 450 metara nadmorske visine. Okruženi visokim šumama Krndije i Papuka, vinogradi su zaštićeni od oštrog sjeverca, a idealna količina padalina, posebno vulkansko tlo bogato mineralima i izvrsni vremenski uvjeti omogućuju grožđu doseći puni potencijal.

 | Author: Vinarija Kutjevo foto: Vinarija Kutjevo

Upravo terroir daje ovom Premium Roséu posebnost, svježinu i iznimnu pitkost koja će vas osvojiti već pri prvom kušanju. Ranijom berbom sorte Zweigelt dobivaju se dobre kiseline i svježina te niži alkohol, a kasnijom berbom sorte Pinot crni - struktura i bogatija aromatika ovog iznimnog vina. Nježan okus bobica razvit će se u trajniji miris nara i ružinih latica te ostaviti elegantnu svježinu u ustima. Fina voćnost i skladna suptilnost dominiraju u ovom svilenom, pitkom vinu koji će se savršeno sljubiti s laganijom hranom, poput tjestenine, rižota, ribe i plodova mora ili nježnijeg crvenog mesa, te vruće ljetne noći pretvoriti u osvježavajući užitak.

 | Author: Vinarija Kutjevo foto: Vinarija Kutjevo

Burgundska boca od prozirnog stakla i atraktivna etiketa savršeno se nadopunjuju s profinjenom, svijetloružičastom bojom ovog jedinstvenog vina, kao ukras svakog stola. Ohladite ga na 8 do 10 stupnjeva Celzijusa i prepustite se užitku koje se krije u svakoj boci.

Kutjevo Premium Rosé 2019. potražite u ponudi vrhunskih restorana i hotela te specijaliziranih vinskih prodavaonica po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 55 kuna.

 

 | Author: Vinarija Kutjevo foto: Vinarija Kutjevo

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.