Vinski turizam u velikom je porastu posljednjih godina. Obilasci vinarija, uživanje u čarobnim krajolicima uz čašu finog vina i dobar zalogaj, stvaraju doživljaj koji osvaja nove zaljubljenike, ali i iznova oduševljava iskusnije znalce.
I Hrvatska po tom pitanju grabi velikim koracima naprijed. U Istri je nedavno izgrađeno ili se gradi čak desetak novih modernih vinarija, Plešivica i Međimurje postaju nove hit regije, a i istok i jug Hrvatske ponovno otkrivaju blaga gastronomije protkana kroz stoljetnu tradiciju u novom ruhu jedinstvenog hedonizma i doživljaja za sva osjetila.
Premijera u MIVA bistrou & wine baru
Nedavno osnovana vinska turistička agencija Croatia by the glass svojim gostima nudi upravo takva iskustva. U četvrtak je u MIVA bistrou & wine baru održan party na kojem su nam ispričali svoju priču te predstavili novu web stranicu croatiabytheglass.com.
Okupilo se 70-ak gostiju, uglavnom iz poslovnog svijeta i turizma, a uživali su u delicijama Mivine kreativne kuhinje. U skladu s idejom promocije hrvatskih vinskih regija, na meniju je bilo po jedno jelo iz svake od njih.
Večer su svojim dolaskom podržali i brojni vinari iz cijele Hrvatske, čija su se vina točila na eventu. Neka od njih, kao izvrstan novi Tomčev crni pinot Dvije zime ili predikatno vino Ruby vinarije Belje, imala su i svoju premijeru. Šember je pak za ovu prigodu iz podruma izvukao fenomenalni rajnski rizling iz 2017. godine. Goste je zabavljao mladi DJ Luka Ivčić.
Promocija vinske kulture
Iza brenda Croatia by the glass stoje dugogodišnji profesionalci iz vinskog svijeta, Jure Andrijašević i Tomislav Tuđen, dodatno pojačani Markom Pejkovićem, glavnim izvršnim direktorom tvrtke P3 mobility koja je nedavno predstavila svoj koncept robotaksija.
Glavna ideja agencije je promicanje vinske kulture i organizacija putovanja u vrhunske vinske regije Hrvatske i susjednih zemalja. Svoje su goste već odveli na izlete u Kutjevo, Međimurje, Istru, na Plešivicu, Pelješac i Korčulu, ali i u Pijemont, Veneto, Štajersku, Villány... Agencija nudi i usluge za poslovne klijente kao što su organizacija vinski orijentiranih team buildinga, raznovrsnih edukativnih radionica i degustacijskih večera, promocija proizvoda na čašu te obuka osoblja i bar consulting za restorane i barove.