Ćebasa je, kako se i iz imena da zaključiti, spoj ćevapa i kobasice. Okusom više podsjeća na ćevape, a formatom i izgledom na klasičnu kobasicu. Ćebasa je zamišljena kao mesni proizvod koji se može jesti tijekom cijele godine, a svakako treba iskoristiti sezonu roštiljanja koja je već počela te iznenaditi goste i rešetku ovom jedinstvenom delicijom.
6 stvari koje trebate znati od PIK Ćebasi
- Ćebasa je spoj ćevapa i kobasice - Izvrstan okus ćevapa u praktičnom obliku kobasice. Više će vam "bacati" na ćevape, ali će svojim oblikom i načinom pečenja biti – kobasica.
- Ćebasa je originalni hrvatski proizvod - Za razliku od ćevapa, koje prisvajaju sve zemlje Balkana, kod Ćebasa misterij oko podrijetla ne postoji. Ćebasa je originalni hrvatski adut.
- Ćebasa je stvorena za roštilj ili tavu - Ćebasa ima optimalan omjer krtog i masnog tkiva što ju čini odličnim proizvodom za tavu ili roštilj. Kod pripreme na tavi, ne trebaju vam mast ili ulje.
- Ćebasa se peče brzo i lako - Pustite Ćebasu da prije pečenja dođe na sobnu temperaturu. Pečete li ju na umjerenoj vatri na roštilju ili tavi, bit će dovoljno 2 minute sa svake strane.
- Ćebasa se radi od svinjetine i junetine - Sočne okuse i iznimne mirise Ćebasi daje pažljivo odmjerena mješavina junećeg i svinjskog mesa te prirodni začini. Osvojit će vas na prvi griz.
- Ćebasa odlično prija uz sve dodatke - Isprobajte Ćebasu s povrćem, uz ajvar, kajmak, kečap, senf… Sve što i inače idealno prija uz ćevape i kobase, sljubit će se i s Ćebasom.
Napravite odlične Ćebasa snackove
Uz klasičnu pripremu na roštilju te serviranje u lepinji ili s pečenim krumpirom, Ćebasa pečena na tavi odlično prija i uz sezonske namirnice. No ukoliko želite pripremiti nešto novo i drugačije, svakako isporbajte Ćebasa snack, idealne sočne zalogaje za vesela druženja. Sve što trebate napraviti je narezati Ćebasu i umočiti ju u gusto tijesto pa popržiti na dubokom ulju. Super je što ovo jelo odlično funkcionira i kad je toplo i kad je hladno. Potražite detaljnije upute kako napraviti Ćebasa snack