Najave 20. veljače 2023.

Chef Deni Srdoč otvara bistro u centru Rijeke!

Deni Srdoč
Chef Deni Srdoč foto: Goran Kovačić/Pixsell
gastro postao gastro.24sata.hr
U bistrou Hidden posluživat će se vrhunska bistro jela koja će biti usklađena s vinima. Na bogatoj vinskoj karti bit će čak 150 etiketa hrvatskih i stranih vina, a kuhat će isključivo sa svježim, sezonskim namirnicama

Deni Srdoč, chef riječkog Neba i jedini domaći chef koji je na dva mjesta uspio osvojiti po jednu Michelinovu zvjezdicu, uz redovni posao u nagrađivanom fine dining restoranu smještenom na petom katu riječkog hotela Hilton Costabella, pokreće i vlastiti bistro u središtu Rijeke. On tamo ne planira kuhati već projekt pokreće kao vlasnik i osnivač, no ima vrlo ambiciozne namjere.

Trenutačno radi na okupljanju tima, a bistro Hidden zamislio je kao mjesto u kojem će se kuhati od svježih, tog dana na tržnici nabavljenih namirnica te će time hrana automatski biti i sezonska. Sva jela bit će usklađena s vinima, a u planu je vinska karta od čak 150 etiketa hrvatskih i stranih vina koja će se moći kupiti i za van, po povoljnim cijenama.

Iako će pratiti njihov rad, osoblje u kuhinji Hiddena imat će slobodu kreativnog izražavanja kroz svoja jela. Namjera chefa Srdoča, koji je nedavno s riječkim Hiltonom produljio ugovor za Nebo na još pet godina, s pokretanjem ovog projekta jest ta da podigne standarde bistronomije u Rijeci kojoj nasušno nedostaje lokala takvog tipa kao i stvaranje nove generacije mladih kuhara punih svježih i ukusnih ideja.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.